Spel van de wilde jacht
Achterberg, Gerrit

Achterberg, Gerrit. Spel van de wilde jacht. Amsterdam: Em. Querido, MCMLXVII [1967]. 61 pages. Volumes: 1 volume. Series: De Boekvink, Litteratuur In Miniatuur. First Edition. 11,5 cm. x 18,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Spel van de wilde jacht is misschien de bekendste, maar zeker de lichtste en meest humoristische bundel van Gerrit Achterberg. Hij had de regeringsopdracht aangenomen om een bundel te schrijven met een folkloristisch onderwerp dat werd de wilde jager, een soort vliegende Hollander aan wal. Als stramien koos hij het toneelstuk (zo zijn er drie bedrijven), waarbinnen hij het folkloristische combineerde met zijn eigen gestorven geliefde-thema. Nogal verrassend eigenlijk dat dat tot zo’n vrolijk resultaat heeft geleid.In opdracht van de Stichting Genootschap Gerrit Achterberg heeft de bekende tekenaar en illustrator Jan Kuiper sfeervolle, geheimzinnige tekeningen gemaakt voor Spel van de wilde jacht , de bundel die Achterberg speciaal voor hem geschreven lijkt te hebben, met al die heggen, dat oude buiten, die duiventil en vooral die geheimen.

6,00

In stock

General

Full TitleSpel van de wilde jacht
SeriesDe Boekvink, Litteratuur In Miniatuur
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsAchterberg, Gerrit

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam

Description

H x L x W11.5 x 0 x 18.5 cm
Pages61
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummarySpel van de wilde jacht is misschien de bekendste, maar zeker de lichtste en meest humoristische bundel van Gerrit Achterberg. Hij had de regeringsopdracht aangenomen om een bundel te schrijven met een folkloristisch onderwerp dat werd de wilde jager, een soort vliegende Hollander aan wal. Als stramien koos hij het toneelstuk (zo zijn er drie bedrijven), waarbinnen hij het folkloristische combineerde met zijn eigen gestorven geliefde-thema. Nogal verrassend eigenlijk dat dat tot zo'n vrolijk resultaat heeft geleid.In opdracht van de Stichting Genootschap Gerrit Achterberg heeft de bekende tekenaar en illustrator Jan Kuiper sfeervolle, geheimzinnige tekeningen gemaakt voor Spel van de wilde jacht , de bundel die Achterberg speciaal voor hem geschreven lijkt te hebben, met al die heggen, dat oude buiten, die duiventil en vooral die geheimen

Identifiers

SKUSKU-0894