Sluitingstijd
Heller, Joseph

Heller, Joseph. [Translated by Verhagen, Piet]. Sluitingstijd. (Original Title: Closing Time). Baarn: Anthos, [publishing date unknown]. 466 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 14 cm. x 21,5 cm.
Condition: Good. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Drieëndertig jaar na zijn bestseller is nu ‘Closing time’ verschenen, en het onderschrift op de kaft laat niets aan duidelijkheid te wensen over: Het vervolg op Catch-22.
In ‘Sluitingstijd’, zoals de Nederlandse vertaling luidt, maakt Heller de balans op van de afgelopen vijftig jaar. De belangrijkste personages uit Catch-22 maken opnieuw hun opwachting zoals Yossarian, de eigenzinnige luchtmachtkanonnier, en Milo Minderbinder, de dubieuze regelneef die zijn werkterrein verlegd heeft naar de wapenindustrie. Yossarians commentaar op het gekonkel van de politici en schimpscheuten aan het adres van de president, die het hele boek door consequent wordt aangeduid met ‘het lulletje’, sluiten direct aan op de satirische toonzetting van Catch-22. Datzelfde geldt voor de schimmige activiteiten van zijn compagnon Minderbinder, de personificatie van de oncontroleerbare en levensgevaarlijke manipulaties van het militair-industrieel complex.
Toch wijkt ‘Sluitingstijd’ sterk af van zijn beroemde voorganger door de introductie van twee andere oorlogsveteranen: Sammy Singer en de buurjongen met wie hij is opgegroeid, Lew Rabinowitz. Hun vertelperspectief zorgt voor een meer realistische toonzetting, want met name in de figuur van Sammy Singer heeft Heller heel wat autobiografische elementen verwerkt.

9,00

In stock

General

Full TitleSluitingstijd
Original TitleClosing Time
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsHeller, Joseph
TranslatorsVerhagen, Piet

Imprint

PublisherAnthos
Publishing PlaceBaarn

Description

H x L x W14 x 0 x 21.5 cm
Pages466
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDrieëndertig jaar na zijn bestseller is nu 'Closing time' verschenen, en het onderschrift op de kaft laat niets aan duidelijkheid te wensen over: Het vervolg op Catch-22. In 'Sluitingstijd', zoals de Nederlandse vertaling luidt, maakt Heller de balans op van de afgelopen vijftig jaar. De belangrijkste personages uit Catch-22 maken opnieuw hun opwachting zoals Yossarian, de eigenzinnige luchtmachtkanonnier, en Milo Minderbinder, de dubieuze regelneef die zijn werkterrein verlegd heeft naar de wapenindustrie. Yossarians commentaar op het gekonkel van de politici en schimpscheuten aan het adres van de president, die het hele boek door consequent wordt aangeduid met 'het lulletje', sluiten direct aan op de satirische toonzetting van Catch-22. Datzelfde geldt voor de schimmige activiteiten van zijn compagnon Minderbinder, de personificatie van de oncontroleerbare en levensgevaarlijke manipulaties van het militair-industrieel complex. Toch wijkt 'Sluitingstijd' sterk af van zijn beroemde voorganger door de introductie van twee andere oorlogsveteranen: Sammy Singer en de buurjongen met wie hij is opgegroeid, Lew Rabinowitz. Hun vertelperspectief zorgt voor een meer realistische toonzetting, want met name in de figuur van Sammy Singer heeft Heller heel wat autobiografische elementen verwerkt

Identifiers

SKUSKU-2354
ISBN 109060749502
ISBN 139789060749500