Sensaties
van den Boogaard, Oscar

van den Boogaard, Oscar. Sensaties . Amsterdam: Em. Querido, 2000. 178 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 21,5 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Van de vele kleine geschiedenissen die de stad vertelt, vond ik lange tijd de liefdesgeschiedenissen de belangrijkste. Ze werden beheerst door een onbegrijpelijke kracht. je kon het toeval noemen of noodzaak. Soms heette het toeval noodlot, maar het noodlot aanvaardde ik moeiteloos omdat een nieuw toeval het weer kon uitschakelen. De stad werd de stad van de gezichten en de gezichten openden de weg tot de lichamen, ik wilde ze allemaal leren kennen.’Met raffinement en humor verbindt Oscar van den Boogaard in Sensaties het alledaagse met het buitengewone, het aardse met het spirituele, het toeval met de noodzaak. Hij schrijft ontroerend eerlijk over liefde, familie en vriendschap. Hij denkt na over zijn eigen schrijverschap en vertelt over zijn avonturen in Brussel, Parijs, Amsterdam en Rio de Janeiro. Sensaties is een zeldzaam intense en bruisende lofzang op het bestaan.Oscar van den Boogaard (1964) is door De Standaard uitgeroepen tot de belangrijkste Nederlandstalige stem van zijn generatie. Zijn romans Dentz (1990), ‘Fremdkörper’ (1991) en Bruno’s optimisme (1993) werden lovend besproken. Met De heerlijkheid van Julia (1995) brak hij door naar een groot publiek. Liefdesdood (1999) bevestigde opnieuw zijn talent. Het werk van Van den Boogaard werd genomineerd voor alle grote literaire prijzen.

RECENSIE:
De roman “De heerlijkheid van Julia”* bezorgde deze succesvolle auteur nominaties en een groot lezerspubliek. In dit nieuwe boek diept hij het genre van de autobiografische prozafragmenten op verrassende wijze uit. De schrijver maakt de lezer in korte paragrafen deelgenoot van zijn gedachten, observaties en wederwaardigheden en die zijn bij hem bepaald interessant. Er wordt in dit boek veel gereisd (Brussel, Parijs, Rio), bemind (vooral jongens) en gecommuniceerd (vooral met andere kunstenaars). Van den Boogaard is schaamteloos op een niet genante manier, heeft gevoel voor humor en is een subliem stilist. Een heerlijk boek. Deels eerder gepubliceerd in NRC en Vrij Nederland.

7,00

In stock

General

Full TitleSensaties
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan den Boogaard, Oscar

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2000

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21.5 cm
Pages178
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryVan de vele kleine geschiedenissen die de stad vertelt, vond ik lange tijd de liefdesgeschiedenissen de belangrijkste. Ze werden beheerst door een onbegrijpelijke kracht. je kon het toeval noemen of noodzaak. Soms heette het toeval noodlot, maar het noodlot aanvaardde ik moeiteloos omdat een nieuw toeval het weer kon uitschakelen. De stad werd de stad van de gezichten en de gezichten openden de weg tot de lichamen, ik wilde ze allemaal leren kennen.'Met raffinement en humor verbindt Oscar van den Boogaard in Sensaties het alledaagse met het buitengewone, het aardse met het spirituele, het toeval met de noodzaak. Hij schrijft ontroerend eerlijk over liefde, familie en vriendschap. Hij denkt na over zijn eigen schrijverschap en vertelt over zijn avonturen in Brussel, Parijs, Amsterdam en Rio de Janeiro. Sensaties is een zeldzaam intense en bruisende lofzang op het bestaan.Oscar van den Boogaard (1964) is door De Standaard uitgeroepen tot de belangrijkste Nederlandstalige stem van zijn generatie. Zijn romans Dentz (1990), 'Fremdkörper' (1991) en Bruno's optimisme (1993) werden lovend besproken. Met De heerlijkheid van Julia (1995) brak hij door naar een groot publiek. Liefdesdood (1999) bevestigde opnieuw zijn talent. Het werk van Van den Boogaard werd genomineerd voor alle grote literaire prijzen. RECENSIE: De roman "De heerlijkheid van Julia"* bezorgde deze succesvolle auteur nominaties en een groot lezerspubliek. In dit nieuwe boek diept hij het genre van de autobiografische prozafragmenten op verrassende wijze uit. De schrijver maakt de lezer in korte paragrafen deelgenoot van zijn gedachten, observaties en wederwaardigheden en die zijn bij hem bepaald interessant. Er wordt in dit boek veel gereisd (Brussel, Parijs, Rio), bemind (vooral jongens) en gecommuniceerd (vooral met andere kunstenaars). Van den Boogaard is schaamteloos op een niet genante manier, heeft gevoel voor humor en is een subliem stilist. Een heerlijk boek. Deels eerder gepubliceerd in NRC en Vrij Nederland

Identifiers

SKUSKU-2157
ISBN 109021453282