Schuchter en iets luider
Marja, A.

Marja, A.. Schuchter en iets luider. Essays en kritische aantekeningen. Bussum: F. G. Kroonder, 1946. 121 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,4 cm. x 19,8 cm.
Condition: Fine. Dust Jacket missing. Hardcover.

SUMMARY:
A. Marja, pseudoniem van Arend Theodoor Mooij (Oude Leije, 8 maart 1917 – Den Haag, 10 januari 1964) was een Nederlands schrijver. Zijn pseudoniem is ontleend aan de voornaam van zijn moeder.
A. Marja debuteerde in 1937 met de dichtbundel Stalen op zicht. Zijn enige roman Snippers op de rivier beleefde vijf herdrukken en werd door critici bejubeld: ‘Het boek is frisch geschreven en vooral de «ontknooping» vind ik gezond en boeiend. Met een diepe en oprechte toewijding voor de personen geschreven.’ (H.M. van Randwijk) en ‘Een debuut, dat niet zonder betekenis is.’ (B. van Noort).
Marja wordt door sommigen tot de Groninger School gerekend. Marja maakte furore met zijn ‘practical jokes’, rigoureuze grappen die hij uithaalde met collega-dichters en schrijvers, die hem niet altijd in dank werden afgenomen. Zijn biografie kenmerkt zich door ongeluk: hij kon van zijn scheppend werk niet leven, had moeite met het behouden van een vaste baan, hertrouwde tweemaal en had al vroeg hartklachten en diabetes.
In oktober 2008 zorgden een heruitgave van Snippers op de rivier, een bloemlezing uit de gedichten van A. Marja en een speciale aflevering van het literaire tijdschrift Tzum voor een revival.

3,50

In stock

General

Full TitleSchuchter en iets luider
Sub-titleEssays en kritische aantekeningen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMarja, A.

Imprint

PublisherF. G. Kroonder
Publishing PlaceBussum
Release Year1946

Description

H x L x W12.4 x 0 x 19.8 cm
Pages121
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFineDust Jacket missing

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryA. Marja, pseudoniem van Arend Theodoor Mooij (Oude Leije, 8 maart 1917 – Den Haag, 10 januari 1964) was een Nederlands schrijver. Zijn pseudoniem is ontleend aan de voornaam van zijn moeder. A. Marja debuteerde in 1937 met de dichtbundel Stalen op zicht. Zijn enige roman Snippers op de rivier beleefde vijf herdrukken en werd door critici bejubeld: 'Het boek is frisch geschreven en vooral de «ontknooping» vind ik gezond en boeiend. Met een diepe en oprechte toewijding voor de personen geschreven.' (H.M. van Randwijk) en 'Een debuut, dat niet zonder betekenis is.' (B. van Noort). Marja wordt door sommigen tot de Groninger School gerekend. Marja maakte furore met zijn 'practical jokes', rigoureuze grappen die hij uithaalde met collega-dichters en schrijvers, die hem niet altijd in dank werden afgenomen. Zijn biografie kenmerkt zich door ongeluk: hij kon van zijn scheppend werk niet leven, had moeite met het behouden van een vaste baan, hertrouwde tweemaal en had al vroeg hartklachten en diabetes. In oktober 2008 zorgden een heruitgave van Snippers op de rivier, een bloemlezing uit de gedichten van A. Marja en een speciale aflevering van het literaire tijdschrift Tzum voor een revival

Identifiers

SKUSKU-7901