School nummer 1
Platteau, Pierre

Platteau, Pierre. School nummer 1. Amsterdam / Antwerpen: Atlas, 1994. 158 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Pierre Platteau werd in zijn vroegste jaren opgevoed door zijn moeder en zijn grootvader, omdat zijn vader in de gevangenis zat wegens collaboratie. Als hij daaruit ontslagen wordt begint voor Pierre een periode van angst, ruzie en agressie. Maar ‘School No 1’ is geen ongelukkig boek. Het is een portret van Molenbeek, van mensen in een levendige volksbuurt zoals we die tegenwoordig niet meer kennen. Het is ook een krankzinnige dans rond personages – de grootvader, de vader, de moeder, de eerste leraar – die hun stempel drukken op de opgroeiende hoofdpersoon.

RECENSIE:
Uit de achterflaptekst kan de lezer concluderen dat dit verhaal een autobiografie is van de auteur wiens vader in de gevangenis zat wegens collaboratie. Het is goed dat de lezer deze gegevens van te voren kent, want de schrijver benoemt nergens de woorden zoals collaboratie. Daardoor wordt, door de zeer indirecte en bijna omslachtige manier van schrijven een zeer hoog concentratievermogen geëist. Toch raak je diep onder de indruk van het kleine jongetje, dat altijd op zijn hoede moet zijn voor het onvoorspelbare gedrag van zijn vader, die geregeld zijn gezin mishandelt. Uiteindelijk verlaat de moeder haar man, met als triest gevolg dat het jongetje zijn geliefde school moet verlaten. Omslag: mooie op het verhaal slaande bioscoopfoto.

7,50

In stock

General

Full TitleSchool nummer 1
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsPlatteau, Pierre

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1994

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages158
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryPierre Platteau werd in zijn vroegste jaren opgevoed door zijn moeder en zijn grootvader, omdat zijn vader in de gevangenis zat wegens collaboratie. Als hij daaruit ontslagen wordt begint voor Pierre een periode van angst, ruzie en agressie. Maar 'School No 1' is geen ongelukkig boek. Het is een portret van Molenbeek, van mensen in een levendige volksbuurt zoals we die tegenwoordig niet meer kennen. Het is ook een krankzinnige dans rond personages - de grootvader, de vader, de moeder, de eerste leraar - die hun stempel drukken op de opgroeiende hoofdpersoon. RECENSIE: Uit de achterflaptekst kan de lezer concluderen dat dit verhaal een autobiografie is van de auteur wiens vader in de gevangenis zat wegens collaboratie. Het is goed dat de lezer deze gegevens van te voren kent, want de schrijver benoemt nergens de woorden zoals collaboratie. Daardoor wordt, door de zeer indirecte en bijna omslachtige manier van schrijven een zeer hoog concentratievermogen geëist. Toch raak je diep onder de indruk van het kleine jongetje, dat altijd op zijn hoede moet zijn voor het onvoorspelbare gedrag van zijn vader, die geregeld zijn gezin mishandelt. Uiteindelijk verlaat de moeder haar man, met als triest gevolg dat het jongetje zijn geliefde school moet verlaten. Omslag: mooie op het verhaal slaande bioscoopfoto

Identifiers

SKUSKU-3166
ISBN 109025403050
ISBN 139789025403058