Scherven van geluk
Prawer Jhabvala, Ruth

Prawer Jhabvala, Ruth. [Translated by de Lange, Barbara]. Scherven van geluk. (Original Title: Shards of Memory). Amsterdam: Anthos, 1996. 280 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
‘Scherven van geluk’ is een fascinerende familiegeschiedenis die de hele 20e eeuw bestrijkt en die zich afspeelt in Hampstead, India en New York. Het vertelt het verhaal van 4 generaties van één familie en hun betrokkenheid bij een mysterieuze en charismatische geestelijke leider. Hun levens verstrengelen zich, wijken uiteen en botsen met elkaar en leveren een sprankelende, ontroerende roman op over liefde en devotie, familie en vertrouwen.

RECENSIE:
Schrijfster (1927), Indiaas van Poolse afkomst, vertelt de geschiedenis van een familie van Indiaas-Engelse zakenlieden/diplomaten, die in New York, Hampstead (Engeland) en India (Bombay) leefden en werkten (vanaf het begin van de twintigste eeuw), en die van generatie op generatie een binding hadden met de leider (‘Meester’) van een geestelijke beweging. Vooral de onderlinge verhoudingen en hun contacten met de ‘Meester’ vormen het onderwerp. Niet de Indiase samenleving/verhoudingen, maar de Euro-Indiase (kleine) groep en hun interne verhoudingen, plus de rol van de ‘geestelijke leider’. Enige elementen van een ‘sleutelroman’ zijn herkenbaar (bv. Indira Gandhi). Zeer boeiend geschreven, geschikt voor een breed publiek, literair en cultuur-historisch waardevol. Geen ‘Derde Wereld- of India-deskundigheid vereist. De schrijfster won diverse internationale prijzen voor haar werk.

9,00

In stock

General

Full TitleScherven van geluk
Original TitleShards of Memory
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsPrawer Jhabvala, Ruth
Translatorsde Lange, Barbara

Imprint

PublisherAnthos
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1996

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages280
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

Summary'Scherven van geluk' is een fascinerende familiegeschiedenis die de hele 20e eeuw bestrijkt en die zich afspeelt in Hampstead, India en New York. Het vertelt het verhaal van 4 generaties van één familie en hun betrokkenheid bij een mysterieuze en charismatische geestelijke leider. Hun levens verstrengelen zich, wijken uiteen en botsen met elkaar en leveren een sprankelende, ontroerende roman op over liefde en devotie, familie en vertrouwen. RECENSIE: Schrijfster (1927), Indiaas van Poolse afkomst, vertelt de geschiedenis van een familie van Indiaas-Engelse zakenlieden/diplomaten, die in New York, Hampstead (Engeland) en India (Bombay) leefden en werkten (vanaf het begin van de twintigste eeuw), en die van generatie op generatie een binding hadden met de leider ('Meester') van een geestelijke beweging. Vooral de onderlinge verhoudingen en hun contacten met de 'Meester' vormen het onderwerp. Niet de Indiase samenleving/verhoudingen, maar de Euro-Indiase (kleine) groep en hun interne verhoudingen, plus de rol van de 'geestelijke leider'. Enige elementen van een 'sleutelroman' zijn herkenbaar (bv. Indira Gandhi). Zeer boeiend geschreven, geschikt voor een breed publiek, literair en cultuur-historisch waardevol. Geen 'Derde Wereld- of India-deskundigheid vereist. De schrijfster won diverse internationale prijzen voor haar werk

Identifiers

SKUSKU-2754
ISBN 109041400621
ISBN 139789041400628