Scheppingsgedicht
Joostens, Renaat (ALBE)

Joostens, Renaat (ALBE). Scheppingsgedicht. Hasselt: Heideland, 1953. 59 pages. 59+5p.. Volumes: 1 volume. First Edition. 14,3 cm. x 23,3 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover. Signatures: With a dedication by the author: “Van harte aan [?], met al zijn Vlaamse sympathie, Albe, Antwerpen 19 okt. 1956”.

SUMMARY:
Albe is een pseudoniem van Renaat Joostens. Joostens had een gulle pen. Hij debuteerde met een toneelstuk, daarop volgde religieus getinte poëzie en later zou hij ook verhalen, romans, essays, reisnotities, vertalingen van Italiaanse en Spaanse lyriek en jeugdboeken publiceren.

Als dichter publiceerde hij tussen 1930 en 1965 meer dan twintig bundels. Wordt algemeen bij de dertigers gerekend, d.i. de zogenaamde Post-Expressionistische Generatie rond het tijdschrift De Tijdstroom (1930-1934), waar men”wars van alle experimenten der laatste jaren, arbeiden wil(de) aan de opbouw ener persoonliker en menseliker kunst”. Albe werkte min of meer regelmatig aan De Tijdstroom mee, maar behoorde niet tot de redactie.
Maar evengoed kan hij ook gerekend worden tot de in 1926 opgerichte Pelgrimbeweging. Zowel op religieus als artistiek vlak waren de doelstellingen van deze beweging in die jaren de volmaakte samenvatting van zijn persoonlijke betrachtingen.

Vlaamsgezind, voor en tijdens WO II sympathisant van de Nieuwe Orde.

14,50

In stock

General

Full TitleScheppingsgedicht
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsJoostens, Renaat (ALBE)

Imprint

PublisherHeideland
Publishing PlaceHasselt
Release Year1953

Description

H x L x W14.3 x 0 x 23.3 cm
Pages59
Extended Page Info59+5p.
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SignaturesWith a dedication by the author: "Van harte aan [?], met al zijn Vlaamse sympathie, Albe, Antwerpen 19 okt. 1956"
SummaryAlbe is een pseudoniem van Renaat Joostens. Joostens had een gulle pen. Hij debuteerde met een toneelstuk, daarop volgde religieus getinte poëzie en later zou hij ook verhalen, romans, essays, reisnotities, vertalingen van Italiaanse en Spaanse lyriek en jeugdboeken publiceren. Als dichter publiceerde hij tussen 1930 en 1965 meer dan twintig bundels. Wordt algemeen bij de dertigers gerekend, d.i. de zogenaamde Post-Expressionistische Generatie rond het tijdschrift De Tijdstroom (1930-1934), waar men”wars van alle experimenten der laatste jaren, arbeiden wil(de) aan de opbouw ener persoonliker en menseliker kunst”. Albe werkte min of meer regelmatig aan De Tijdstroom mee, maar behoorde niet tot de redactie. Maar evengoed kan hij ook gerekend worden tot de in 1926 opgerichte Pelgrimbeweging. Zowel op religieus als artistiek vlak waren de doelstellingen van deze beweging in die jaren de volmaakte samenvatting van zijn persoonlijke betrachtingen. Vlaamsgezind, voor en tijdens WO II sympathisant van de Nieuwe Orde

Identifiers

SKUSKU-0893