Rumoer
Strauss, Botho

Strauss, Botho. [Translated by Gielkens, Jan – Naaijkens, Ton]. Rumoer. Amsterdam: De Arbeiderspers, 1982. 187 pages. Volumes: 1 volume. Series: Grote ABC. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De maatschappijkritiek van deze Berlijnse auteur vindt haar neerslag in toneelstukken, verhalen en romans. We bewonderden reeds zijn PAARE, PASSANTEN (zie a.i. 81-46-089) a.h.w. een rijkgeschakeerd mozaiek der hedendaagse maatschappij, bestaande uit een reeks waarnemingen, notities, beschouwingen. Zijn vroegere verhalen en romans leverden hiervoor belangrijke stenen. Een daarvan, de roman RUMOR is nu vertaald en vertelt het verhaal van een 40-jarige man, die in zijn werk op een informatiekantoor geen voldoening vindt, vooral omdat hij regelmatig op slechte voet staat met zijn chef. Een haat-liefde-verhouding met zijn dochter en dat onverteerde verleden ruineren hem geestelijk. Tenslotte in de gevangenis terecht gekomen, moet hij ervaren dat – o, ironie! – de chef degene is die hem vrij weet te krijgen. Scherpe, beklemmende tekening van menselijke verloedering.

9,50

In stock

General

Full TitleRumoer
SeriesGrote ABC
LanguageDutch
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsStrauss, Botho
TranslatorsGielkens, Jan - Naaijkens, Ton

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1982

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages187
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe maatschappijkritiek van deze Berlijnse auteur vindt haar neerslag in toneelstukken, verhalen en romans. We bewonderden reeds zijn PAARE, PASSANTEN (zie a.i. 81-46-089) a.h.w. een rijkgeschakeerd mozaiek der hedendaagse maatschappij, bestaande uit een reeks waarnemingen, notities, beschouwingen. Zijn vroegere verhalen en romans leverden hiervoor belangrijke stenen. Een daarvan, de roman RUMOR is nu vertaald en vertelt het verhaal van een 40-jarige man, die in zijn werk op een informatiekantoor geen voldoening vindt, vooral omdat hij regelmatig op slechte voet staat met zijn chef. Een haat-liefde-verhouding met zijn dochter en dat onverteerde verleden ruineren hem geestelijk. Tenslotte in de gevangenis terecht gekomen, moet hij ervaren dat - o, ironie! - de chef degene is die hem vrij weet te krijgen. Scherpe, beklemmende tekening van menselijke verloedering

Identifiers

SKUSKU-4058
ISBN 109029547073
ISBN 139789029547079