Ruisend gruis
Hermans, Willem Frederik

Hermans, Willem Frederik. Ruisend gruis. Amsterdam: De Bezige Bij, 1995. 109 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Na zijn dood bleek W.F. Hermans een persklare novelle te hebben nagelaten. De satirische fragmenten uit dit door de kritiek matig ontvangen laatste boekje doen denken aan zijn allereerste proza; karakteristieken van het surrealisme vallen daarbij het meest in het oog. Dode mensen gaan weer spreken, de natuur overwoekert de mens en situaties zijn vaak licht hallucinerend. ‘Ruisend Gruis’ gaat over een professor die een gaatje in de muur van zijn zojuist gekocht huis boort. Gruis komt er in een straal uit en bedelft de arme wetenschapper. Zijn dochter wordt overwoekerd door een hangplant die in het ziekenhuis de vorm van het woord HELP aanneemt. Tussendoor maakt de schrijver allerlei toespelingen op de maatschappelijke actualiteit. Minister Pronk heeft een half afgetrokken stofzuigergezicht en iemand die Kok heet had, volgens Hermans, beter een loopbaan als cuisinier kunnen kiezen.

6,50

In stock

General

Full TitleRuisend gruis
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHermans, Willem Frederik

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1995

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages109
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryNa zijn dood bleek W.F. Hermans een persklare novelle te hebben nagelaten. De satirische fragmenten uit dit door de kritiek matig ontvangen laatste boekje doen denken aan zijn allereerste proza; karakteristieken van het surrealisme vallen daarbij het meest in het oog. Dode mensen gaan weer spreken, de natuur overwoekert de mens en situaties zijn vaak licht hallucinerend. 'Ruisend Gruis' gaat over een professor die een gaatje in de muur van zijn zojuist gekocht huis boort. Gruis komt er in een straal uit en bedelft de arme wetenschapper. Zijn dochter wordt overwoekerd door een hangplant die in het ziekenhuis de vorm van het woord HELP aanneemt. Tussendoor maakt de schrijver allerlei toespelingen op de maatschappelijke actualiteit. Minister Pronk heeft een half afgetrokken stofzuigergezicht en iemand die Kok heet had, volgens Hermans, beter een loopbaan als cuisinier kunnen kiezen

Identifiers

SKUSKU-7912
ISBN 109023434889