Rozen op ijs
Van Paemel, Monika

Van Paemel, Monika. Rozen op ijs. Amsterdam: Meulenhoff, 1997. 416 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Second Edition. 14 cm. x 21,5 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Wat afscheid nemen betreft mag Perla zich een deskundige noemen; strijdlustig vertrekt zij naar de Noordpool. Maar zoals de draden die Gulliver vastklinken, dreigen de herinneringen haar in te spinnen. Er zijn grootouders, er is de dochter, en de mannen die zij zich als vader, vriend en minnaar had voorgesteld. Er is het land van herkomst en er zijn de reizen naar Mexico en Amerika, die zij als milieu-activiste heeft ondernomen. Er is het geweld en het gevecht met de tijd. Zal zij in het Hoge Noorden al deze elementen tot een bevrijdende symbiose kunnen verbinden en in het kielzog van de walvissen de leugens van macht en politiek ontmaskeren?

RECENSIE:
De reis naar de Noordpool voltrekt de eigenzinnige Perla van Puynbroeck in vijf episodes. De ik-figuur van deze roman doorloopt zo de fasen van een klassiek drama. Op zoek naar haar identiteit pendelt ze doorlopend tussen heden en verleden. Haar leven wordt beheerst door de complexiteit van de man/vrouw-relatie. De auteur, die hier haar alter-ego ontwerpt, vindt mannen onbekwaam om te leven, terwijl vrouwen – van hen afhankelijk – het leven koesteren. In deze zesde roman van Van Paemel (1945) beweegt Perla zich – strijdbaar als milieu-activiste – op weg met een expeditie naar de Noordpool, om politieke corruptie op het spoor te komen. Ze voelt zich een product van wie haar voorgingen: haar grootouders die haar grootbrachten, haar vader, haar vrienden en joodse minnaars, en haar dochter.

9,00

In stock

General

Full TitleRozen op ijs
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Paemel, Monika

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1997

Description

H x L x W14 x 0 x 21.5 cm
Pages416
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryWat afscheid nemen betreft mag Perla zich een deskundige noemen; strijdlustig vertrekt zij naar de Noordpool. Maar zoals de draden die Gulliver vastklinken, dreigen de herinneringen haar in te spinnen. Er zijn grootouders, er is de dochter, en de mannen die zij zich als vader, vriend en minnaar had voorgesteld. Er is het land van herkomst en er zijn de reizen naar Mexico en Amerika, die zij als milieu-activiste heeft ondernomen. Er is het geweld en het gevecht met de tijd. Zal zij in het Hoge Noorden al deze elementen tot een bevrijdende symbiose kunnen verbinden en in het kielzog van de walvissen de leugens van macht en politiek ontmaskeren? RECENSIE: De reis naar de Noordpool voltrekt de eigenzinnige Perla van Puynbroeck in vijf episodes. De ik-figuur van deze roman doorloopt zo de fasen van een klassiek drama. Op zoek naar haar identiteit pendelt ze doorlopend tussen heden en verleden. Haar leven wordt beheerst door de complexiteit van de man/vrouw-relatie. De auteur, die hier haar alter-ego ontwerpt, vindt mannen onbekwaam om te leven, terwijl vrouwen - van hen afhankelijk - het leven koesteren. In deze zesde roman van Van Paemel (1945) beweegt Perla zich - strijdbaar als milieu-activiste - op weg met een expeditie naar de Noordpool, om politieke corruptie op het spoor te komen. Ze voelt zich een product van wie haar voorgingen: haar grootouders die haar grootbrachten, haar vader, haar vrienden en joodse minnaars, en haar dochter

Identifiers

SKUSKU-2082
ISBN 109029050152