Rood En Zwart
Stendhal

Stendhal. [Translated by Manger, Hermien]. Rood En Zwart. (Original Title: Le rouge et le noir). Amsterdam: L. J. Veen, 1963. 386 pages. Volumes: 1 volume. Series: Amstelpaperbacks. Third Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In de stormachtige en tragische levensgeschiedenis van de eerzuchtige Julien Sorel, die van arme timmermanszoon opklimt in het leger (het rood) en carriere maakt in de kerk (het zwart) dankzij zijn charmes bij de vrouwen, zijn berekenend intellect en zijn amoraliteit, wordt het beeld weerspiegeld van het morele en politieke leven in de eerste helft van de 19e eeuw in Frankrijk. De bijna streng-wetenschappelijke ontleding van de gevoelens van zijn romanfiguren evenals zijn stijl doen Stendhal het realisme naderen. Dit, zijn bekendste, werk kan in geen enkele bibliotheek gemist worden.

9,50

In stock

General

Full TitleRood En Zwart
Original TitleLe rouge et le noir
SeriesAmstelpaperbacks
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsStendhal
TranslatorsManger, Hermien

Imprint

PublisherL. J. Veen
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1963

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages386
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryIn de stormachtige en tragische levensgeschiedenis van de eerzuchtige Julien Sorel, die van arme timmermanszoon opklimt in het leger (het rood) en carriere maakt in de kerk (het zwart) dankzij zijn charmes bij de vrouwen, zijn berekenend intellect en zijn amoraliteit, wordt het beeld weerspiegeld van het morele en politieke leven in de eerste helft van de 19e eeuw in Frankrijk. De bijna streng-wetenschappelijke ontleding van de gevoelens van zijn romanfiguren evenals zijn stijl doen Stendhal het realisme naderen. Dit, zijn bekendste, werk kan in geen enkele bibliotheek gemist worden

Identifiers

SKUSKU-2853
ISBN 109020404997
ISBN 139789020404999