Robinson
Meijsing, Doeschka

Meijsing, Doeschka. Robinson. Amsterdam: Em Querido, 1977. 116 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Fourth Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Robinson is een 17-jarige scholiere die met haar moeder is verhuisd naar een andere stad. Haar vader, zeekapitein, bezorgde haar haar buitenissige naam. Vrijwel buiten haar om ontwikkelt zich de intrige tussen de personen om haar heen: haar vriend, een klasgenoot van de nieuwe school en typisch een protestfiguur, haar dominerende moeder, zorgeloze vader, een lerares, de rector. Aan het eind van het boek blijkt zij met haar verdriet en gevoel van absolute eenzaamheid geisoleerd te staan in een voorgoed veranderde wereld. Evenals bij haar uitstekende debuut: “De hanen en andere verhalen” blijkt de schrijfster hier weer precies de sfeer te kunnen oproepen door haar inlevingsvermogen en “kunst van hrt weglaten”, en boeit ze door een vlotte, intelligente stijl.

7,50

In stock

General

Full TitleRobinson
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMeijsing, Doeschka

Imprint

PublisherEm Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1977

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages116
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFourth Edition

Info

SummaryRobinson is een 17-jarige scholiere die met haar moeder is verhuisd naar een andere stad. Haar vader, zeekapitein, bezorgde haar haar buitenissige naam. Vrijwel buiten haar om ontwikkelt zich de intrige tussen de personen om haar heen: haar vriend, een klasgenoot van de nieuwe school en typisch een protestfiguur, haar dominerende moeder, zorgeloze vader, een lerares, de rector. Aan het eind van het boek blijkt zij met haar verdriet en gevoel van absolute eenzaamheid geisoleerd te staan in een voorgoed veranderde wereld. Evenals bij haar uitstekende debuut: "De hanen en andere verhalen" blijkt de schrijfster hier weer precies de sfeer te kunnen oproepen door haar inlevingsvermogen en "kunst van hrt weglaten", en boeit ze door een vlotte, intelligente stijl

Identifiers

SKUSKU-3176
ISBN 109021413558
ISBN 139789021413556