Rime per la donna pietra – Gedichten voor de stenen vrouwe
Alighieri, Dante

Alighieri, Dante. [Translated by Joostens, Renaat (ALBE)]. Rime per la donna pietra – Gedichten voor de stenen vrouwe. Brussel: W. Godenne, 1966. Printed by Willy Godenne35 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. Extremely rare. . 19,5 cm. x 26,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Albe is een pseudoniem van Renaat Joostens. Joostens had een gulle pen. Hij debuteerde met een toneelstuk, daarop volgde religieus getinte poëzie en later zou hij ook verhalen, romans, essays, reisnotities, vertalingen van Italiaanse en Spaanse lyriek en jeugdboeken publiceren.

Als dichter publiceerde hij tussen 1930 en 1965 meer dan twintig bundels. Wordt algemeen bij de dertigers gerekend, d.i. de zogenaamde Post-Expressionistische Generatie rond het tijdschrift De Tijdstroom (1930-1934), waar men”wars van alle experimenten der laatste jaren, arbeiden wil(de) aan de opbouw ener persoonliker en menseliker kunst”. Albe werkte min of meer regelmatig aan De Tijdstroom mee, maar behoorde niet tot de redactie.
Maar evengoed kan hij ook gerekend worden tot de in 1926 opgerichte Pelgrimbeweging. Zowel op religieus als artistiek vlak waren de doelstellingen van deze beweging in die jaren de volmaakte samenvatting van zijn persoonlijke betrachtingen.

Vlaamsgezind, voor en tijdens WO II sympathisant van de Nieuwe Orde.

125,00

In stock

General

Full TitleRime per la donna pietra - Gedichten voor de stenen vrouwe
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsAlighieri, Dante
TranslatorsJoostens, Renaat (ALBE)

Imprint

PublisherW. Godenne
Publishing PlaceBrussel
PrinterWilly Godenne
Release Year1966

Description

H x L x W19.5 x 0 x 26.5 cm
Pages35
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
CommentsExtremely rare.

Info

SummaryAlbe is een pseudoniem van Renaat Joostens. Joostens had een gulle pen. Hij debuteerde met een toneelstuk, daarop volgde religieus getinte poëzie en later zou hij ook verhalen, romans, essays, reisnotities, vertalingen van Italiaanse en Spaanse lyriek en jeugdboeken publiceren. Als dichter publiceerde hij tussen 1930 en 1965 meer dan twintig bundels. Wordt algemeen bij de dertigers gerekend, d.i. de zogenaamde Post-Expressionistische Generatie rond het tijdschrift De Tijdstroom (1930-1934), waar men”wars van alle experimenten der laatste jaren, arbeiden wil(de) aan de opbouw ener persoonliker en menseliker kunst”. Albe werkte min of meer regelmatig aan De Tijdstroom mee, maar behoorde niet tot de redactie. Maar evengoed kan hij ook gerekend worden tot de in 1926 opgerichte Pelgrimbeweging. Zowel op religieus als artistiek vlak waren de doelstellingen van deze beweging in die jaren de volmaakte samenvatting van zijn persoonlijke betrachtingen. Vlaamsgezind, voor en tijdens WO II sympathisant van de Nieuwe Orde

Identifiers

SKUSKU-7664