Rif
Gunesekera, Romesh

Gunesekera, Romesh. [Translated by Jonkers, Ronald]. Rif. (Original Title: Reef). Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, 1994. 181 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Triton, de Srilankaanse hoofdpersoon en tevens ik-figuur, komt op 11-jarige leeftijd als jongste hulpje werken in de villa van de slechts acht jaar oudere Salgado, een stille oceanograaf. In vier hoofdstukken wordt Triton’s carrière-verloop geschetst. Van knechtje temidden van het overige personeel ontwikkelt hij zich tot enige bediende. Hij excelleert als kok en weet met vaardige hand smakelijke creaties te bereiden (de voorkaft van het boek belicht dit aspect). Halverwege de roman wordt Salgado verliefd, kort erop trekt de dame in kwestie bij hem in. Geleidelijk neemt het leven in huis een keer; de relatie loopt spaak. Er daalt een sfeer van politieke dreiging en verval over de laatste pagina’s neer. Als Sri Lanka wordt meegezogen in een neerwaartse spiraal van geweld zitten Salgado en Triton al in Londen. Door de hele roman loopt het element der zee heen; immers, een oceanograaf, met een bediende met de zilte naam Triton die appetijtelijke zeebanketten creëert. Soepel, indringend en ongecompliceerd geschreven. Voor een beter begrip van de vele door de tekst geweven inheemse woorden ware een woordenlijstje welkom geweest. Genomineerd voor de Booker Prize 1994.

9,50

In stock

General

Full TitleRif
Original TitleReef
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsGunesekera, Romesh
TranslatorsJonkers, Ronald

Imprint

PublisherNijgh & Van Ditmar
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1994

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages181
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryTriton, de Srilankaanse hoofdpersoon en tevens ik-figuur, komt op 11-jarige leeftijd als jongste hulpje werken in de villa van de slechts acht jaar oudere Salgado, een stille oceanograaf. In vier hoofdstukken wordt Triton's carrière-verloop geschetst. Van knechtje temidden van het overige personeel ontwikkelt hij zich tot enige bediende. Hij excelleert als kok en weet met vaardige hand smakelijke creaties te bereiden (de voorkaft van het boek belicht dit aspect). Halverwege de roman wordt Salgado verliefd, kort erop trekt de dame in kwestie bij hem in. Geleidelijk neemt het leven in huis een keer; de relatie loopt spaak. Er daalt een sfeer van politieke dreiging en verval over de laatste pagina's neer. Als Sri Lanka wordt meegezogen in een neerwaartse spiraal van geweld zitten Salgado en Triton al in Londen. Door de hele roman loopt het element der zee heen; immers, een oceanograaf, met een bediende met de zilte naam Triton die appetijtelijke zeebanketten creëert. Soepel, indringend en ongecompliceerd geschreven. Voor een beter begrip van de vele door de tekst geweven inheemse woorden ware een woordenlijstje welkom geweest. Genomineerd voor de Booker Prize 1994

Identifiers

SKUSKU-2714
ISBN 109038826737
ISBN 139789038826738