Out of stock

Riet in de wind
Deledda, Grazia

Deledda, Grazia. [Translated by Hochberg-van Wallinga, Mr. A.]. Riet in de wind. (Original Title: Canne al vento). Antwerpen: Het Kompas, MCMXLVII {1947]. 224 pages. Volumes: 1 volume. Series: Letterkundige Reeks De Feniks. First Dutch Language Edition. 10,5 cm. x 18,5 cm.
Condition: Fine. Dust jacket missing. Hardcover.

SUMMARY:
Grazia Deledda (Nuoro, 27 september 1871 – Rome, 15 augustus 1936) was een Italiaanse schrijfster die in 1926 de Nobelprijs voor Literatuur kreeg.
Grazia Deledda is geboren op 27 september 1871 in Nuoro op Sardinië en is afkomstig uit een welgestelde familie. Ze had na afronding van de scuola elementare (basisschool) niet de mogelijkheden om verder te leren. Om toch tot een literaire klasse door te kunnen dringen maakte zij zich de literaire kennis op autodidactische wijze eigen. Hierdoor kon ze haar ambities om als schrijfster door het leven te gaan verwezenlijken.
Deledda debuteerde op 17-jarige leeftijd met de publicatie van enkele novellen voor het mode-tijdschrift l’Ultima moda. Haar literaire carrière werd door haar familie gedwarsboomd; ze was immers nog een minderjarig meisje. Bovendien werden deze publicaties hevig bekritiseerd door de overwegend conservatieve Nuorese bevolking. Desalniettemin gaf Deledda niet op en stuurde haar novellen naar het vasteland van Italië. Ze stapte af van de ruwe en dialectische schrijfstijl en ze perfectioneerde de weergave van de karakters in haar verhalen. Bovendien ging de natuur, het boerenleven en het herdersleven op Sardinië een centrale rol spelen in haar romans en ontwikkelde ze haar eigen identiteit als schrijfster. Vanuit een geromantiseerde puberale achtergrond, schreef ze op een manier die instinctief, bijna naïef kan worden genoemd. Thema’s als dromen, de angst voor het onbekende, sentimentele kwesties, morele kwellingen en bijzonderheden van het dagelijkse leven vormen de karakters in haar romans..

7,00

Out of stock

General

Full TitleRiet in de wind
Original TitleCanne al vento
SeriesLetterkundige Reeks De Feniks
LanguageDutch
Original LanguageItalian

Creators

AuthorsDeledda, Grazia
TranslatorsHochberg-van Wallinga, Mr. A.

Imprint

PublisherHet Kompas
Publishing PlaceAntwerpen

Description

H x L x W10.5 x 0 x 18.5 cm
Pages224
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFineDust jacket missing

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryGrazia Deledda (Nuoro, 27 september 1871 - Rome, 15 augustus 1936) was een Italiaanse schrijfster die in 1926 de Nobelprijs voor Literatuur kreeg. Grazia Deledda is geboren op 27 september 1871 in Nuoro op Sardinië en is afkomstig uit een welgestelde familie. Ze had na afronding van de scuola elementare (basisschool) niet de mogelijkheden om verder te leren. Om toch tot een literaire klasse door te kunnen dringen maakte zij zich de literaire kennis op autodidactische wijze eigen. Hierdoor kon ze haar ambities om als schrijfster door het leven te gaan verwezenlijken. Deledda debuteerde op 17-jarige leeftijd met de publicatie van enkele novellen voor het mode-tijdschrift l'Ultima moda. Haar literaire carrière werd door haar familie gedwarsboomd; ze was immers nog een minderjarig meisje. Bovendien werden deze publicaties hevig bekritiseerd door de overwegend conservatieve Nuorese bevolking. Desalniettemin gaf Deledda niet op en stuurde haar novellen naar het vasteland van Italië. Ze stapte af van de ruwe en dialectische schrijfstijl en ze perfectioneerde de weergave van de karakters in haar verhalen. Bovendien ging de natuur, het boerenleven en het herdersleven op Sardinië een centrale rol spelen in haar romans en ontwikkelde ze haar eigen identiteit als schrijfster. Vanuit een geromantiseerde puberale achtergrond, schreef ze op een manier die instinctief, bijna naïef kan worden genoemd. Thema’s als dromen, de angst voor het onbekende, sentimentele kwesties, morele kwellingen en bijzonderheden van het dagelijkse leven vormen de karakters in haar romans.

Identifiers

SKUSKU-0709