Requiem
Tabucchi, Antonio

Tabucchi, Antonio. [Translated by Janssen, Piet]. Requiem. Een hallucinatie. (Original Title: Requiem – uma alucinação). Antwerpen: De Prom, 1994. 128 pages. Volumes: 1 volume. Series: Portugese reeks. First Edition. 12 cm. x 20,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De ik-persoon bevindt zich t.g.v. een hallucinatie op een hete zomerse dag in Lissabon. Hij is op zoek naar personen uit zijn verleden die verdwenen of overleden zijn: een vriend, een vrouw, zijn vader, een dichter, een huis, een schilderij. In 9 fragmenten komen zij allen om beurten een keer tot leven in zijn zinsbegoocheling. Hij spreekt met hen; zo worden zijn vragen opgehelderd. De personen eromheen die ‘ik’ tijdens de zoektocht tegenkomt, noemt hij niet bij naam, maar hij omschrijft hen in hun hoedanigheid als de Taxichauffeur, de Barkeeper, de Pensionhouder. Leven en dood zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden in deze zoektocht. Vrolijk verhaalt ‘ik’ over de dood. Men zoekt als het ware zelf mee. De auteur (1943) is Italiaan, doceert Portugees in Siena en is Pessoa-kenner. Het onderwerp en de sfeer kon de auteur alleen in het Portugees schrijven. De vertaling is goed. Geschikt voor literaire lezers..

9,50

In stock

General

Full TitleRequiem
Sub-titleEen hallucinatie
Original TitleRequiem - uma alucinação
SeriesPortugese reeks
LanguageDutch
Original LanguagePortuguese

Creators

AuthorsTabucchi, Antonio
TranslatorsJanssen, Piet

Imprint

PublisherDe Prom
Publishing PlaceAntwerpen
Release Year1994

Description

H x L x W12 x 0 x 20.5 cm
Pages128
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe ik-persoon bevindt zich t.g.v. een hallucinatie op een hete zomerse dag in Lissabon. Hij is op zoek naar personen uit zijn verleden die verdwenen of overleden zijn: een vriend, een vrouw, zijn vader, een dichter, een huis, een schilderij. In 9 fragmenten komen zij allen om beurten een keer tot leven in zijn zinsbegoocheling. Hij spreekt met hen; zo worden zijn vragen opgehelderd. De personen eromheen die 'ik' tijdens de zoektocht tegenkomt, noemt hij niet bij naam, maar hij omschrijft hen in hun hoedanigheid als de Taxichauffeur, de Barkeeper, de Pensionhouder. Leven en dood zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden in deze zoektocht. Vrolijk verhaalt 'ik' over de dood. Men zoekt als het ware zelf mee. De auteur (1943) is Italiaan, doceert Portugees in Siena en is Pessoa-kenner. Het onderwerp en de sfeer kon de auteur alleen in het Portugees schrijven. De vertaling is goed. Geschikt voor literaire lezers.

Identifiers

SKUSKU-4074
ISBN 109068013378
ISBN 139789068013375