Recitatief
De Belder, Jozef L.

De Belder, Jozef L.. Recitatief. Lier: Colibrant-uitgaven, 1951. Printed by Die Poorte, Antwerpen. 31 pages. Volumes: 1 volume. [Edition unknown]. 12 cm. x 16,3 cm.
Condition: Fine Plus. Softcover with Dust Jacket. Sewn Softcover. Signatures: With dedication and signature by the author.

SUMMARY:
Dichter van elf bundels, auteur van één novelle, bloemlezer, essayist, vertaler, uitgever.
Is de literatuurgeschiedenis ingegaan als één van de dichters der innerlijkheid, een etiket dat hij kreeg van André Demedts in 1945 (in: De Vlaamsche Poëzie sinds 1918, Pro Arte, Diest)
Tijdens Wereldoorlog II betrokken bij de werking van DeVlag.
Het eigen werk van J.L. de Belder wordt meestal gesitueerd bij ‘de dichters van de innerlijkheid’ omdat zijn stijl wordt gekenmerkt door een vage inhoud en etherische sfeer. In zijn romantisch-lyrische wereld, waarin gevoel en verbeelding een hoofdrol spelen, zijn eenzaamheid, verlangen naar het onvervulbare en het absolute, het aanvoelen van het mysterie achter de dingen en de nabijheid van de dood zijn belangrijkste motieven. De toonaard van zijn gedichten is overwegend weemoedig en vol stille melancholie.
Met een idealiserende visie op de dichter als ziener-profeet situeert J.L de Belder zich in een lange traditie die teruggaat op de Europese romantiek en vindt hij aansluiting bij de neoromantiek van een generatie die zijn jeugd heeft beïnvloed en waarvan de door hem zo vereerde Maurice Gilliams een belangrijke exponent is. Aan zijn romantisch-elitaire opvatting van het dichterschap beantwoordt een traditioneel-klassieke vormgeving.
Deze bundel omvat 18 gedichten geschreven tussen 1945 en 1951..

20,00

In stock

General

Full TitleRecitatief
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsDe Belder, Jozef L.

Imprint

PublisherColibrant-uitgaven
Publishing PlaceLier
PrinterDie Poorte
Printing PlaceAntwerpen
Release Year1951

Description

H x L x W12 x 0 x 16.3 cm
Pages31
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover with Dust Jacket
BindingSewn Softcover
ConditionFine Plus

Info

SignaturesWith dedication and signature by the author
SummaryDichter van elf bundels, auteur van één novelle, bloemlezer, essayist, vertaler, uitgever. Is de literatuurgeschiedenis ingegaan als één van de dichters der innerlijkheid, een etiket dat hij kreeg van André Demedts in 1945 (in: De Vlaamsche Poëzie sinds 1918, Pro Arte, Diest) Tijdens Wereldoorlog II betrokken bij de werking van DeVlag. Het eigen werk van J.L. de Belder wordt meestal gesitueerd bij ‘de dichters van de innerlijkheid’ omdat zijn stijl wordt gekenmerkt door een vage inhoud en etherische sfeer. In zijn romantisch-lyrische wereld, waarin gevoel en verbeelding een hoofdrol spelen, zijn eenzaamheid, verlangen naar het onvervulbare en het absolute, het aanvoelen van het mysterie achter de dingen en de nabijheid van de dood zijn belangrijkste motieven. De toonaard van zijn gedichten is overwegend weemoedig en vol stille melancholie. Met een idealiserende visie op de dichter als ziener-profeet situeert J.L de Belder zich in een lange traditie die teruggaat op de Europese romantiek en vindt hij aansluiting bij de neoromantiek van een generatie die zijn jeugd heeft beïnvloed en waarvan de door hem zo vereerde Maurice Gilliams een belangrijke exponent is. Aan zijn romantisch-elitaire opvatting van het dichterschap beantwoordt een traditioneel-klassieke vormgeving. Deze bundel omvat 18 gedichten geschreven tussen 1945 en 1951.

Identifiers

SKUSKU-7043