Rechtvaardiging van Don Juan
Romijn, Jaap

Romijn, Jaap. Rechtvaardiging van Don Juan. Utrecht: A. W. Bruna & Zoon, 1954. 88 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 14 cm. x 19 cm.
Condition: Fine. Dust Jacket missing. Hardcover.

SUMMARY:
Jacob Pieter (Jaap) Romijn (Utrecht, 29 maart 1912 – Ellewoutsdijk, 22 mei 1986) was een Nederlands letterkundige, uitgever (van uitgeverij Bruna), journalist. muziekcriticus en museumdirecteur. Hij was tijdens de oorlogsjaren 1941-1944 een van de ongeveer veertig medewerkers aan het legendarische surrealistische tijdschrift De Schone Zakdoek. Hij schreef aanvankelijk poëzie, maar later meest korte verhalen en – een enkele keer in samenwerking met Anton Roothaert – detectiveromans. Hij heeft ook gepubliceerd onder de pseudoniemen W. Indenhaeck en Willem Enklaar.
Nadat de Kultuurkamer was opgericht, was Jaap Romijn de eerste in Nederland die een clandestiene uitgeverij begon. De meeste uitgaven verschenen in De Schildpadreeks. Daarnaast publiceerde hij clandestien het literaire tijdschrift Ad interim (dat na de oorlog zou opgaan in De Gids) en een serie uitgaven in de Handpalmreeks..

6,00

In stock

General

Full TitleRechtvaardiging van Don Juan
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsRomijn, Jaap

Imprint

PublisherA. W. Bruna & Zoon
Publishing PlaceUtrecht
Release Year1954

Description

H x L x W14 x 0 x 19 cm
Pages88
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFineDust Jacket missing

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryJacob Pieter (Jaap) Romijn (Utrecht, 29 maart 1912 - Ellewoutsdijk, 22 mei 1986) was een Nederlands letterkundige, uitgever (van uitgeverij Bruna), journalist. muziekcriticus en museumdirecteur. Hij was tijdens de oorlogsjaren 1941-1944 een van de ongeveer veertig medewerkers aan het legendarische surrealistische tijdschrift De Schone Zakdoek. Hij schreef aanvankelijk poëzie, maar later meest korte verhalen en - een enkele keer in samenwerking met Anton Roothaert - detectiveromans. Hij heeft ook gepubliceerd onder de pseudoniemen W. Indenhaeck en Willem Enklaar. Nadat de Kultuurkamer was opgericht, was Jaap Romijn de eerste in Nederland die een clandestiene uitgeverij begon. De meeste uitgaven verschenen in De Schildpadreeks. Daarnaast publiceerde hij clandestien het literaire tijdschrift Ad interim (dat na de oorlog zou opgaan in De Gids) en een serie uitgaven in de Handpalmreeks.

Identifiers

SKUSKU-0560