Rabbit redux
Updike, John

Updike, John. [Translated by Koning, Dolf]. Rabbit redux. (Original Title: Rabbit Redux). Amsterdam: Meulenhoff, 1973. 366 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De hoofdpersoon van deze roman heet Harry Angstrom, bijgenaamd Rabbit, eerder protagonist van het boek dat Updike beroemd maakte, ‘Rabbit Run’ (1961), Ned.: “Hazehart”. Harry is tien jaar ouder en een stuk dikker geworden. Toen was hij een plaatselijke sportheld, nu heeft hij een bescheiden baantje bij een plaatselijke drukkerij. Zijn vrouw Janice is bij hem terug, maar zij stort zich al gauw in de armen van een Griekse autoverkoper. Haar vervangster in Harry’s bed laat niet lang op zich wachten, maar zij brengt een jonge neger mee die zich ontpopt als een geflipte Messias. Na nog veel meer spektakulairs wordt hun huis door kwaaie buren in brand gestoken, komt de vriendin in de vlammen om en keert Janice bij Harry terug. Hemzelf zien we veranderen van een aartsconservatieve Nixon-aanhanger tot een kritikus van het Kapitaal. Maar Harry blijft passief, cynisch en ongelukkig.

De Amerikaanse schrijver John Updike (1932 – 2009) werd geboren in Danvers, Massachusetts. Hij schreef onder andere romans, poëzie en korte verhalen. Een van zijn bekendste werken is Rabbit, Run (1960). Een roman over drie maanden uit het leven van de 26-jarige Harry ‘Rabbit’ Angstrom en zijn poging om te ontsnappen aan de beperkingen van zijn leven.

11,50

In stock

General

Full TitleRabbit redux
Original TitleRabbit Redux
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsUpdike, John
TranslatorsKoning, Dolf

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1973

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages366
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe hoofdpersoon van deze roman heet Harry Angstrom, bijgenaamd Rabbit, eerder protagonist van het boek dat Updike beroemd maakte, 'Rabbit Run' (1961), Ned.: "Hazehart". Harry is tien jaar ouder en een stuk dikker geworden. Toen was hij een plaatselijke sportheld, nu heeft hij een bescheiden baantje bij een plaatselijke drukkerij. Zijn vrouw Janice is bij hem terug, maar zij stort zich al gauw in de armen van een Griekse autoverkoper. Haar vervangster in Harry's bed laat niet lang op zich wachten, maar zij brengt een jonge neger mee die zich ontpopt als een geflipte Messias. Na nog veel meer spektakulairs wordt hun huis door kwaaie buren in brand gestoken, komt de vriendin in de vlammen om en keert Janice bij Harry terug. Hemzelf zien we veranderen van een aartsconservatieve Nixon-aanhanger tot een kritikus van het Kapitaal. Maar Harry blijft passief, cynisch en ongelukkig. De Amerikaanse schrijver John Updike (1932 - 2009) werd geboren in Danvers, Massachusetts. Hij schreef onder andere romans, poëzie en korte verhalen. Een van zijn bekendste werken is Rabbit, Run (1960). Een roman over drie maanden uit het leven van de 26-jarige Harry 'Rabbit' Angstrom en zijn poging om te ontsnappen aan de beperkingen van zijn leven

Identifiers

SKUSKU-2821
ISBN 109029002859
ISBN 139789029002851