Praktijk hervat
Kal, Jan

Kal, Jan. Praktijk hervat. 111 sonnetten. Amsterdam: De Arbeiderspers, 1978. 120 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 14 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
In deze met vaardige hand gecomponeerde sonnetten getuigt Kal van zijn onuitroeibare liefde voor een meisje uit een “rechts milieu”, waar deze linkse activist “natuurlijk niet te verteren is”. Het meest bewogen zijn de gedichten rond het crisiscentrum, waar hij het geestelijk zieke meisje Ellen, dat later zelfmoord pleegt, rust geeft. Als maatschappijcriticus geeft hij hier en daar een satirische haal naar kunstbroeders die zich al te graag koesteren in welvaart en succes. Een bezoek aan de Sowjet-Unie levert een serie indrukwekkende bezinningsmomenten op. Kals psalmvertalingen, waarin God als de rechtvaardige helper centraal staat, zijn in het geheel van de bundel nogal navrant.
.

5,00

In stock

General

Full TitlePraktijk hervat
Sub-title111 sonnetten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsKal, Jan

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1978

Description

H x L x W14 x 0 x 22 cm
Pages120
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryIn deze met vaardige hand gecomponeerde sonnetten getuigt Kal van zijn onuitroeibare liefde voor een meisje uit een "rechts milieu", waar deze linkse activist "natuurlijk niet te verteren is". Het meest bewogen zijn de gedichten rond het crisiscentrum, waar hij het geestelijk zieke meisje Ellen, dat later zelfmoord pleegt, rust geeft. Als maatschappijcriticus geeft hij hier en daar een satirische haal naar kunstbroeders die zich al te graag koesteren in welvaart en succes. Een bezoek aan de Sowjet-Unie levert een serie indrukwekkende bezinningsmomenten op. Kals psalmvertalingen, waarin God als de rechtvaardige helper centraal staat, zijn in het geheel van de bundel nogal navrant.

Identifiers

SKUSKU-0481
ISBN 109029524685
ISBN 139789029524681