Pop op de bank
Brakman, Willem

Brakman, Willem. Pop op de bank. Een autobiografie. Amsterdam: Em. Querido, 1989. 160 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
‘Pop op de bank’ heeft een ding gemeen met een gewone autobiografie: het staat vol leugens. Maar in dit geval zijn het leugens van het meest in het oog springende soort. Zo hoef je nog niet erg veel van Brakmans leven te weten om in te zien dat de scene waarin de schooljongen gestraft wordt met castratie niet met Brakmans eigen nageslacht te rijmen valt. En omgekeerd, de geest die uit de gebeurtenissen spreekt en de achtergrond-die-het-innerlijk-weerspiegelt zijn misschien des te waarachtiger. Het zou in ieder geval overdreven zijn om de geportretteerde als een soort romanfiguur te beschouwen – al was het maar om de opmerking te vermijden dat ‘Pop op de bank’ dan wel een heel episodische roman was. Want dat heeft het boek in ieder geval gemeen met het leven, dat van Brakman of van wie dan ook: de persoon is consistent, al was het maar door zijn aanwezigheid, maar waar zijn persoonlijkheid uit is opgebouwd is zo divers als het maar zijn kan.

4,50

In stock

General

Full TitlePop op de bank
Sub-titleEen autobiografie
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBrakman, Willem

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1989

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages160
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

Summary'Pop op de bank' heeft een ding gemeen met een gewone autobiografie: het staat vol leugens. Maar in dit geval zijn het leugens van het meest in het oog springende soort. Zo hoef je nog niet erg veel van Brakmans leven te weten om in te zien dat de scene waarin de schooljongen gestraft wordt met castratie niet met Brakmans eigen nageslacht te rijmen valt. En omgekeerd, de geest die uit de gebeurtenissen spreekt en de achtergrond-die-het-innerlijk-weerspiegelt zijn misschien des te waarachtiger. Het zou in ieder geval overdreven zijn om de geportretteerde als een soort romanfiguur te beschouwen - al was het maar om de opmerking te vermijden dat 'Pop op de bank' dan wel een heel episodische roman was. Want dat heeft het boek in ieder geval gemeen met het leven, dat van Brakman of van wie dan ook: de persoon is consistent, al was het maar door zijn aanwezigheid, maar waar zijn persoonlijkheid uit is opgebouwd is zo divers als het maar zijn kan

Identifiers

SKUSKU-7958
ISBN 109021454041
ISBN 139789021454047