Pieter Daens
Boon, Louis Paul

Boon, Louis Paul. Pieter Daens. of hoe in de negentiende eeuw de arbeiders van Aalst vochten tegen armoede en onrecht geïllustreerd met tweeëndertig reproducties naar tekeningen, foto’s en documenten. Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers / Em. Querido’s Uitgeverij B.V., 1993. 660 pages. Volumes: 1 volume. 15th Edition. 18 cm. x 13 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
NL:
Een formidabel boek over de strijd van de arbeiders in het Vlaamse stadje Aalst tegen sociale en politieke misstanden. Hoofdpersoon is de schrijver/uitgever Pieter Daens die samen met zijn broer, de priester Adolf Daens, in 1893 de Christene Volkspartij oprichtte. Omdat de gebroeders Daens de Pauselijke encycliek “Rerum Novarum” socialistisch interpreteerden, stootten ze de behoudend katholieke machthebbers voor het hoofd, die dan ook niets hebben nagelaten om hen en hun aanhangers te breken. Door de levendige verteltrant en de eigentijdse benadering zal de lezer dit werk geboeid uitlezen. Boon ontving voor dit boek de Multatuliprijs in 1972. Het boek is ook verfilmd. Het omslag toont een scène uit de film..

9,50

In stock

General

Full TitlePieter Daens
Sub-titleof hoe in de negentiende eeuw de arbeiders van Aalst vochten tegen armoede en onrecht geïllustreerd met tweeëndertig reproducties naar tekeningen, foto's en documenten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBoon, Louis Paul

Imprint

PublisherUitgeverij De Arbeiderspers / Em. Querido's Uitgeverij B.V.
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1993

Description

H x L x W18 x 0 x 13 cm
Pages660
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

Edition15th Edition

Info

SummaryNL: Een formidabel boek over de strijd van de arbeiders in het Vlaamse stadje Aalst tegen sociale en politieke misstanden. Hoofdpersoon is de schrijver/uitgever Pieter Daens die samen met zijn broer, de priester Adolf Daens, in 1893 de Christene Volkspartij oprichtte. Omdat de gebroeders Daens de Pauselijke encycliek "Rerum Novarum" socialistisch interpreteerden, stootten ze de behoudend katholieke machthebbers voor het hoofd, die dan ook niets hebben nagelaten om hen en hun aanhangers te breken. Door de levendige verteltrant en de eigentijdse benadering zal de lezer dit werk geboeid uitlezen. Boon ontving voor dit boek de Multatuliprijs in 1972. Het boek is ook verfilmd. Het omslag toont een scène uit de film.

Identifiers

SKUSKU-2089
ISBN 109029503165
ISBN 139789029503167