Pastorale 1943
Vestdijk, Simon

Vestdijk, Simon. Pastorale 1943. Roman uit de tijd van de Duitse overheersing. Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 1980. 280 pages. 18th Edition. 18th edition. 20 cm. x 12,4 cm.
Condition: Good. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Pastorale 1943 is een verbluffend rijk boek, dat meer dan welke andere roman ook een eerlijk beeld geeft van Nederlanders en Duitsers in een tijd waarover ons nu mythen over mythen worden wijsgemaakt.

Een verzetsroman, waarin letterlijk alles de revue passeert wat er zoal kon gebeuren in Nederland in 1943. Een leraar, die lid is van een ondergrondse verzetsbeweging (hoofdpersoon), een lerares die spionneert voor de geallieerden, een Gestapo-agente, de boerderij met onderduikers van elk soort, 3 gevallen van verraad uit wraak, een Duitse overval, de liquidatie van een N.S.B.-er, en tot slot de Scheveningse gevangenis van binnen bekeken door de leraar, die dank zij bemiddeling van zijn broer, een N.S.B.-er, weer wordt vrijgelaten. Allemaal niet al te aangrijpend beschreven. Het boek leest, voor een Vestdijk, bijzonder vlot, erg veel dialoog..

7,00

In stock

General

Full TitlePastorale 1943
Sub-titleRoman uit de tijd van de Duitse overheersing
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVestdijk, Simon

Imprint

PublisherUitgeverij De Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1980

Description

H x L x W20 x 0 x 12.4 cm
Pages280
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood

Editorial

Edition18th Edition
Comments18th edition

Info

SummaryPastorale 1943 is een verbluffend rijk boek, dat meer dan welke andere roman ook een eerlijk beeld geeft van Nederlanders en Duitsers in een tijd waarover ons nu mythen over mythen worden wijsgemaakt. Een verzetsroman, waarin letterlijk alles de revue passeert wat er zoal kon gebeuren in Nederland in 1943. Een leraar, die lid is van een ondergrondse verzetsbeweging (hoofdpersoon), een lerares die spionneert voor de geallieerden, een Gestapo-agente, de boerderij met onderduikers van elk soort, 3 gevallen van verraad uit wraak, een Duitse overval, de liquidatie van een N.S.B.-er, en tot slot de Scheveningse gevangenis van binnen bekeken door de leraar, die dank zij bemiddeling van zijn broer, een N.S.B.-er, weer wordt vrijgelaten. Allemaal niet al te aangrijpend beschreven. Het boek leest, voor een Vestdijk, bijzonder vlot, erg veel dialoog.

Identifiers

SKUSKU-3011
ISBN 109029551666
ISBN 139789029551663