Overgangscursus
Rubinstein, Renate

Rubinstein, Renate. Overgangscursus. Amsterdam: Meulenhoff, 1989. 286 pages. Volumes: 1 volume. Series: Meulenhoff Editie. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In dit boek een verzameling van columns die Renate Rubinstein (1929-1990) als Tamar schreef in het weekblad Vrij Nederland. Er staan beschouwingen in, soms op de actualiteit ingaand, soms zonder die gebondenheid aan tijd, die de schrijfster laten zien zoals ze was: steeds een eigen – vaak eigenwijs – standpunt innemend, niet te bang om een afwijkende mening te verkondigen, maar in ieder geval goed en helder geformuleerd en met scherpe argumenten. En daarom ook steeds stof leverend aan tegenstanders en medestanders. Noch aan de een noch aan de ander gaf ze veel toe: een gezond wantrouwen en voortdurende bezinning zorgden er steeds voor dat haar eigen geluid ook een eigen geluid bleef. Daarvan vooral getuigen deze (laatste) columns. Toptienboek.

7,50

In stock

General

Full TitleOvergangscursus
SeriesMeulenhoff Editie
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsRubinstein, Renate

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1989

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages286
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryIn dit boek een verzameling van columns die Renate Rubinstein (1929-1990) als Tamar schreef in het weekblad Vrij Nederland. Er staan beschouwingen in, soms op de actualiteit ingaand, soms zonder die gebondenheid aan tijd, die de schrijfster laten zien zoals ze was: steeds een eigen - vaak eigenwijs - standpunt innemend, niet te bang om een afwijkende mening te verkondigen, maar in ieder geval goed en helder geformuleerd en met scherpe argumenten. En daarom ook steeds stof leverend aan tegenstanders en medestanders. Noch aan de een noch aan de ander gaf ze veel toe: een gezond wantrouwen en voortdurende bezinning zorgden er steeds voor dat haar eigen geluid ook een eigen geluid bleef. Daarvan vooral getuigen deze (laatste) columns. Toptienboek

Identifiers

SKUSKU-7956
ISBN 109029039434