Op klompen
Baillon, André

Baillon, André. [Translated by Thiry, Antoon]. Op klompen. met nawoord van Jean Stevo. (Original Title: En sabots). Antwerpen: Boekengilde Die Poorte, [1958?]. 143 pages. Volumes: 1 volume. Series: XVIe Reeks. [Edition Unknown]. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. No dust jacket. Hardcover.

SUMMARY:
De schrijver vestigt zich in Westmalle (Vlaanderen) en begint er een kippenfarm. Hij wordt opgenomen in de dorpsgemeenschap, waardoor hij genezen wordt van zijn zenuwziekte. Op humoristische wijze typeert hij de dorpelingen, de passerende toeristen en zigeuners, en ook enkele paters en broeders uit het trappistenklooster. Geestig, gemoedelijk, ondeugend en soms ontroerend weet hij de sfeer van eenvoud en hartelijkheid van de Vlaamse bevolking heel goed weer te geven.

15,00

In stock

General

Full TitleOp klompen
Sub-titlemet nawoord van Jean Stevo
Original TitleEn sabots
SeriesXVIe Reeks
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsBaillon, André
TranslatorsThiry, Antoon

Imprint

PublisherBoekengilde Die Poorte
Publishing PlaceAntwerpen

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages143
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFineNo dust jacket

Editorial

Edition[Edition Unknown]

Info

SummaryDe schrijver vestigt zich in Westmalle (Vlaanderen) en begint er een kippenfarm. Hij wordt opgenomen in de dorpsgemeenschap, waardoor hij genezen wordt van zijn zenuwziekte. Op humoristische wijze typeert hij de dorpelingen, de passerende toeristen en zigeuners, en ook enkele paters en broeders uit het trappistenklooster. Geestig, gemoedelijk, ondeugend en soms ontroerend weet hij de sfeer van eenvoud en hartelijkheid van de Vlaamse bevolking heel goed weer te geven

Identifiers

SKUSKU-2340