Oostenwind, koningskind
Bourgonje, Fleur

Bourgonje, Fleur. Oostenwind, koningskind. Amsterdam / Antwerpen: Atlas, 1997. 172 pages. [Edition unknown]. 19,8 cm. x 12,6 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Op een van de meest zuidelijke eilanden van de aarde wil een vrouw uit een noordelijke wereldstad dromen en fantasieën optekenen van mensen in afzondering. Hoe langer ze op het eiland verblijft, hoe zinlozer het onderzoek haar lijkt. Ze vraagt niets, ze schrijft niets op. Ze gaat met de mannen vissen, raapt mosselen met de vrouwen en zoekt met de kinderen goud. Maar op de meest onverwachte momenten komen met de poolwind dromen aangewaaid, angsten en verlangens die ze zelf als kind had in haar afgelegen geboortedorp. Er ontstaat een hartstochtelijke verhouding tussen haar en een man die op het eiland ook een vreemde is. Waar is híj naar op zoek, of waar is híj voor op de vlucht, wat vangt híj met zijn innerlijk en verleden aan?

De roman speelt op Chiloë, een eiland ten zuiden van het Chileense vasteland. De omslagillustratie is een schenking van de Chileense kunstenares Patricia Israel aan de auteur.

9,00

In stock

General

Full TitleOostenwind, koningskind
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBourgonje, Fleur

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1997

Description

H x L x W19.8 x 0 x 12.6 cm
Pages172
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Info

SummaryOp een van de meest zuidelijke eilanden van de aarde wil een vrouw uit een noordelijke wereldstad dromen en fantasieën optekenen van mensen in afzondering. Hoe langer ze op het eiland verblijft, hoe zinlozer het onderzoek haar lijkt. Ze vraagt niets, ze schrijft niets op. Ze gaat met de mannen vissen, raapt mosselen met de vrouwen en zoekt met de kinderen goud. Maar op de meest onverwachte momenten komen met de poolwind dromen aangewaaid, angsten en verlangens die ze zelf als kind had in haar afgelegen geboortedorp. Er ontstaat een hartstochtelijke verhouding tussen haar en een man die op het eiland ook een vreemde is. Waar is híj naar op zoek, of waar is híj voor op de vlucht, wat vangt híj met zijn innerlijk en verleden aan? De roman speelt op Chiloë, een eiland ten zuiden van het Chileense vasteland. De omslagillustratie is een schenking van de Chileense kunstenares Patricia Israel aan de auteur

Identifiers

SKUSKU-2123
ISBN 109025424449