Ons geluk
Walschap, Gerard

Walschap, Gerard. Ons geluk. Antwerpen / Amsterdam: Manteau, 1946. 196 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Sixth Edition. 20 cm. x 12 cm..
Softcover.

SUMMARY:
Ren Hox wordt hoofdredacteur van een tijdschrift voor Vlaamse christelijke amateur-schilders en komt zo in aanraking met een “burgermeisje” met wie hij trouwt. In hun liefde en huwelijk worden zij heen en weer geslingerd tussen geluk en verdriet, twijfel en zekerheid. Ren verliest zijn geloof en groeit van commercieel schilder-tekenaar tot kunstenaar. Ondanks een enkele melodramatische passage is dit een meesterlijke, ontroerende roman. De personages zijn met krachtige penseelstreken geschilderd. De dialogen zijn levendig. De stijl is plastisch en afwisselend. Aanbevolen voor breed publiek met literaire smaak. Heruitgave n.a.v. de bewerking tot 26-delig t.v.-feuilleton voor de VTM, de Vlaamse commercile zender.

9,00

General

Full TitleOns geluk
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWalschap, Gerard

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceAntwerpen / Amsterdam
Release Year1946

Description

H x L x W20 x 0 x 12 cm
Pages196
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover

Editorial

EditionSixth Edition

Info

SummaryRen Hox wordt hoofdredacteur van een tijdschrift voor Vlaamse christelijke amateur-schilders en komt zo in aanraking met een "burgermeisje" met wie hij trouwt. In hun liefde en huwelijk worden zij heen en weer geslingerd tussen geluk en verdriet, twijfel en zekerheid. Ren verliest zijn geloof en groeit van commercieel schilder-tekenaar tot kunstenaar. Ondanks een enkele melodramatische passage is dit een meesterlijke, ontroerende roman. De personages zijn met krachtige penseelstreken geschilderd. De dialogen zijn levendig. De stijl is plastisch en afwisselend. Aanbevolen voor breed publiek met literaire smaak. Heruitgave n.a.v. de bewerking tot 26-delig t.v.-feuilleton voor de VTM, de Vlaamse commercile zender

Identifiers

SKUSKU-3020
ISBN 109022308294
ISBN 139789022308295