Onheilspad
Grass, Günter

Grass, Günter. [Translated by Gielkens, Jan]. Onheilspad. (Original Title: Unkenrufe). Amsterdam: Meulenhoff, 1992. 225 pages. Volumes: 1 volume. Series: Meulenhoff Editie. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
G. Grass (geboren 1927 in Danzig), na en naast Böll romanschrijver van wereldfaam. Na afkeurende kritiek op zijn werk stopte hij ermee in 1986 en koos voor een pennestrijd op politiek en sociaal gebied. Nu na 6 jaar is de verteller er weer. Het verhaal: een al wat ouder paar – hij kunsthistoricus uit DDR, zij Poolse, restauratrice – heeft elkaar gevonden. Beider wederhelft is dood en zo groeien zij vrij naar elkaar toe. Bij hen ontstaat dan het plan een ‘verzoeningsbegraafplaats’ te stichten voor zowel Polen als Duitsers. De verwezenlijking blijkt een enorm succes. Als dan bij uitbreiding van het stichtingsbestuur enkele jonge leden benoemd worden, leidt dat aldra tot een puur commercieel bedrijf. De initiatiefnemers trekken zich ontgoocheld terug. Een boeiend boek, ook door zijn actuele achtergrond: de recente ontwikkelingen in Oost-Europa. Goede vertaling. De Duitse titel van het boek: ‘Unkenrufe’ vindt in de Nederlandse titel een aardig homoniemenspel.

9,00

In stock

General

Full TitleOnheilspad
Original TitleUnkenrufe
SeriesMeulenhoff Editie
LanguageDutch
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsGrass, Günter
TranslatorsGielkens, Jan

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages225
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryG. Grass (geboren 1927 in Danzig), na en naast Böll romanschrijver van wereldfaam. Na afkeurende kritiek op zijn werk stopte hij ermee in 1986 en koos voor een pennestrijd op politiek en sociaal gebied. Nu na 6 jaar is de verteller er weer. Het verhaal: een al wat ouder paar - hij kunsthistoricus uit DDR, zij Poolse, restauratrice - heeft elkaar gevonden. Beider wederhelft is dood en zo groeien zij vrij naar elkaar toe. Bij hen ontstaat dan het plan een 'verzoeningsbegraafplaats' te stichten voor zowel Polen als Duitsers. De verwezenlijking blijkt een enorm succes. Als dan bij uitbreiding van het stichtingsbestuur enkele jonge leden benoemd worden, leidt dat aldra tot een puur commercieel bedrijf. De initiatiefnemers trekken zich ontgoocheld terug. Een boeiend boek, ook door zijn actuele achtergrond: de recente ontwikkelingen in Oost-Europa. Goede vertaling. De Duitse titel van het boek: 'Unkenrufe' vindt in de Nederlandse titel een aardig homoniemenspel

Identifiers

SKUSKU-0217
ISBN 109029026758
ISBN 139789029026758