Onder het hart
Van Daalen, Maria

Van Daalen, Maria. Onder het hart. Gedichten. Amsterdam: EM. Querido, 1992. 48 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine Plus. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Goede poëzie dwingt lezen af, vele malen herlezen. Nogal wat dichters proberen zo’n effect te bereiken met allerlei technische trucjes maar vallen door de mand zodra die verklaard kunnen worden. Zelden is er die onbenoembare symbiose van inhoud en vorm, dat evenwicht. In deze 2e bundel van Maria van Daalen (na ‘Raveslag’) is er zo’n balans wel degelijk. Aanvankelijk bewonder je de krachtige toon, de scherpe maar daarom niet minder suggestieve beeldspraak, de eenheid van de thematiek, maar gaandeweg bekruipt het gevoel je, dat je niet alleen maar een lezer bent. Deze fascinerende gewaarwording vindt z’n oorsprong weliswaar in de thematiek (leven, liefde en dood, beter gezegd: liefde tot in de dood) en in de intelligent gedoseerde motieven (vuur, wapens, bloed, geweld etc.) maar wordt pas echt geëffectueerd door de grammaticale dissociaties, die als wakken in de taallaag verborgen liggen. Met schijnbaar gemak trekt Van Daalen (1950) je in haar archetypisch geladen wereld, in feite die van elk. Deze bundel behoort tot de beste van 1992.

9,00

In stock

General

Full TitleOnder het hart
Sub-titleGedichten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Daalen, Maria

Imprint

PublisherEM. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages48
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine Plus

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryGoede poëzie dwingt lezen af, vele malen herlezen. Nogal wat dichters proberen zo'n effect te bereiken met allerlei technische trucjes maar vallen door de mand zodra die verklaard kunnen worden. Zelden is er die onbenoembare symbiose van inhoud en vorm, dat evenwicht. In deze 2e bundel van Maria van Daalen (na 'Raveslag') is er zo'n balans wel degelijk. Aanvankelijk bewonder je de krachtige toon, de scherpe maar daarom niet minder suggestieve beeldspraak, de eenheid van de thematiek, maar gaandeweg bekruipt het gevoel je, dat je niet alleen maar een lezer bent. Deze fascinerende gewaarwording vindt z'n oorsprong weliswaar in de thematiek (leven, liefde en dood, beter gezegd: liefde tot in de dood) en in de intelligent gedoseerde motieven (vuur, wapens, bloed, geweld etc.) maar wordt pas echt geëffectueerd door de grammaticale dissociaties, die als wakken in de taallaag verborgen liggen. Met schijnbaar gemak trekt Van Daalen (1950) je in haar archetypisch geladen wereld, in feite die van elk. Deze bundel behoort tot de beste van 1992

Identifiers

SKUSKU-0854
ISBN 109021459027