Onder herfststerren
Hamsun, Knut

Hamsun, Knut. Onder herfststerren. Een Trilogie: Onder herfststerren / Con sordino / De laatste vreugde. (Original Title: Under Høststjærnen / En Vandrer spiller med Sordin / Den siste Glæde). Brussel / ‘s-Gravenhage: De Lage Landen / J. Philip Kruseman, 1944. 616 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 15 cm. x 21,2 cm.
Condition: Good Plus. One Quarter Binding (Faux Leather-Paper).

SUMMARY:
Onder de herfstster is het eerste deel van de zogenoemde Zwerverstrilogie. Het tweede en het derde deel zijn Con Sordino (1909) en De laatste vreugde (1912). Deze trilogie heeft dezelfde ik-figuur die eerder al in Honger (1890) voorkwam: een schrijver-kunstenaar van inmiddels middelbare leeftijd, die de eenzaamheid van de bossen heeft opgezocht en nu als dagloner in zijn levensonderhoud voorziet. Hij slaapt op hooizolders, trekt als los arbeider van boerderij naar boerderij en lijkt uiteindelijk de rust te vinden die hij zozeer zoekt. Innerlijk blijft hij echter een gespleten mens. Wie hij werkelijk is weet niemand.

Con Sordino (Noors: En Vandrer spiller med Sordin) is een roman van de Noorse schrijver en Nobelprijswinnaar Knut Hamsun, verschenen in 1909.
Con Sordino is het tweede boek van de zogenoemde Zwerverstrilogie. Het eerste en het derde deel zijn Onder de herfstster (1906) en De laatste vreugde (1912). Deze trilogie heeft dezelfde ik-figuur die eerder al in Honger (1890) voorkwam: een schrijver-kunstenaar van inmiddels middelbare leeftijd, die de eenzaamheid van de bossen heeft opgezocht en nu als dagloner in zijn levensonderhoud voorziet. Hij slaapt op hooizolders, trekt als los arbeider van boerderij naar boerderij en lijkt uiteindelijk de rust te vinden die hij zozeer zoekt. Innerlijk blijft hij echter een gespleten mens. Wie hij werkelijk is weet niemand.

De laatste vreugde is het derde boek van de zogenoemde Zwerverstrilogie. De eerste twee delen zijn Onder de herfstster (1906) en Con Sordino (1909). Deze trilogie heeft dezelfde ik-figuur die eerder al in Honger (1890) voorkwam: een schrijver-kunstenaar van inmiddels middelbare leeftijd, die de eenzaamheid van de bossen heeft opgezocht en nu als dagloner in zijn levensonderhoud voorziet. Hij slaapt op hooizolders, trekt als los arbeider van boerderij naar boerderij en lijkt uiteindelijk de rust te vinden die hij zozeer zoekt. Innerlijk blijft hij echter een gespleten mens. Wie hij werkelijk is weet niemand.

.

7,50

In stock

General

Full TitleOnder herfststerren
Sub-titleEen Trilogie: Onder herfststerren / Con sordino / De laatste vreugde
Original TitleUnder Høststjærnen / En Vandrer spiller med Sordin / Den siste Glæde
LanguageDutch
Original LanguageNorwegian

Creators

AuthorsHamsun, Knut

Imprint

PublisherDe Lage Landen / J. Philip Kruseman
Publishing PlaceBrussel / 's-Gravenhage
Release Year1944

Description

H x L x W15 x 0 x 21.2 cm
Pages616
Volumes1 volume
Cover FormatOne Quarter Binding (Faux Leather-Paper)
ConditionGood Plus

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryOnder de herfstster is het eerste deel van de zogenoemde Zwerverstrilogie. Het tweede en het derde deel zijn Con Sordino (1909) en De laatste vreugde (1912). Deze trilogie heeft dezelfde ik-figuur die eerder al in Honger (1890) voorkwam: een schrijver-kunstenaar van inmiddels middelbare leeftijd, die de eenzaamheid van de bossen heeft opgezocht en nu als dagloner in zijn levensonderhoud voorziet. Hij slaapt op hooizolders, trekt als los arbeider van boerderij naar boerderij en lijkt uiteindelijk de rust te vinden die hij zozeer zoekt. Innerlijk blijft hij echter een gespleten mens. Wie hij werkelijk is weet niemand. Con Sordino (Noors: En Vandrer spiller med Sordin) is een roman van de Noorse schrijver en Nobelprijswinnaar Knut Hamsun, verschenen in 1909. Con Sordino is het tweede boek van de zogenoemde Zwerverstrilogie. Het eerste en het derde deel zijn Onder de herfstster (1906) en De laatste vreugde (1912). Deze trilogie heeft dezelfde ik-figuur die eerder al in Honger (1890) voorkwam: een schrijver-kunstenaar van inmiddels middelbare leeftijd, die de eenzaamheid van de bossen heeft opgezocht en nu als dagloner in zijn levensonderhoud voorziet. Hij slaapt op hooizolders, trekt als los arbeider van boerderij naar boerderij en lijkt uiteindelijk de rust te vinden die hij zozeer zoekt. Innerlijk blijft hij echter een gespleten mens. Wie hij werkelijk is weet niemand. De laatste vreugde is het derde boek van de zogenoemde Zwerverstrilogie. De eerste twee delen zijn Onder de herfstster (1906) en Con Sordino (1909). Deze trilogie heeft dezelfde ik-figuur die eerder al in Honger (1890) voorkwam: een schrijver-kunstenaar van inmiddels middelbare leeftijd, die de eenzaamheid van de bossen heeft opgezocht en nu als dagloner in zijn levensonderhoud voorziet. Hij slaapt op hooizolders, trekt als los arbeider van boerderij naar boerderij en lijkt uiteindelijk de rust te vinden die hij zozeer zoekt. Innerlijk blijft hij echter een gespleten mens. Wie hij werkelijk is weet niemand.

Identifiers

SKUSKU-2309