Onder de sneeuw
Ekman, Kerstin

Ekman, Kerstin. [Translated by Senders, Mariyet – Biesheuvel, Helene]. Onder de sneeuw. Literaire misdaadroman. Amsterdam: Bert Bakker, 1997. 219 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In een klein dorp in het noorden van Lapland is een man doodgevroren. Misdaad of ongeluk? De politie besluit tot het laatste, maar een half jaar later komt de zaak weer aan het rollen door een vriend van de dode onderwijzer en het onderzoek begint opnieuw. Vroege detective (1961) van Ekman die vooral door ‘Zwarte sneeuw’ (a.i. 97-27-065-2) in Nederland bekend werd. Veel van de elementen daaruit: gesloten gemeenschap, onherbergzaam landschap, problemen in relaties, dat alles is ook hier aanwezig. Minder uitgewerkt (het boek is véél dunner dan ‘Zwarte sneeuw’) maar even pakkend en somber. De poolnacht en de middernachtzon spelen een sfeerbepalende rol en het feit dat hier Zweeds, Fins en Samisch wordt gesproken (woordenlijst aanwezig). Interessant om te vergelijken met nieuwer werk maar ook gewoon een boeiend boek.

7,50

In stock

General

Full TitleOnder de sneeuw
Sub-titleLiteraire misdaadroman
Original TitleDe tre små mästarna
LanguageDutch
Original LanguageSwedish

Creators

AuthorsEkman, Kerstin
TranslatorsSenders, Mariyet - Biesheuvel, Helene

Imprint

PublisherBert Bakker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1997

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages219
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryIn een klein dorp in het noorden van Lapland is een man doodgevroren. Misdaad of ongeluk? De politie besluit tot het laatste, maar een half jaar later komt de zaak weer aan het rollen door een vriend van de dode onderwijzer en het onderzoek begint opnieuw. Vroege detective (1961) van Ekman die vooral door 'Zwarte sneeuw' (a.i. 97-27-065-2) in Nederland bekend werd. Veel van de elementen daaruit: gesloten gemeenschap, onherbergzaam landschap, problemen in relaties, dat alles is ook hier aanwezig. Minder uitgewerkt (het boek is véél dunner dan 'Zwarte sneeuw') maar even pakkend en somber. De poolnacht en de middernachtzon spelen een sfeerbepalende rol en het feit dat hier Zweeds, Fins en Samisch wordt gesproken (woordenlijst aanwezig). Interessant om te vergelijken met nieuwer werk maar ook gewoon een boeiend boek

Identifiers

SKUSKU-2738
ISBN 109035118960
ISBN 139789035118966