Onder de levenden
Gorjkij, Maksim - Gorki, Maksim

Gorjkij, Maksim – Gorki, Maksim. Onder de levenden. Verhalen. Arnhem: Van Lochum Slaterus, MCMLIII [1953]. 189 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 18 cm. x 24 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
“Onder de levenden” bevat een keuze uit de rijke schat van Gorjkij’s vertellingen, die in de verzamelde uitgaven vele delen beslaan. In de titel die wij aan deze bundel hebben gegeven menen wij het best de voornaamste karaktertrek van deze verhalen tot uitdrukking te kunnen brengen: een tintelende natuurlijke vitliteit. Een vitaliteit, niet van temperament alleen, maar evenzeer van hoofd en hart. Met de natuur is Gorjkij innig verbonden, maar hoe open staat hij tevens voor zijn medemensen! Zijn begrip voor de mensen, met wie hij op zijn zwerftochten of in zijn werk in aanraking komt, evenaart de warmte van zijn gevoel voor hen. Beiden zijn spontaan en positief, beiden komen voort uit een vanzelfsprekend, door geen scepticisme aangevreten levensgevoel. Mede daardoor behoren Gorjkij’s verhalen tot het onvervreemdbaar bezit der gehele mensheid.
Mevrouw El. de Roode is er in geslaagd in haar pentekeningen dit vitale karakter van Gorjkij’s vertelkunst geheel tot zijn recht te doen komen..

10,00

In stock

General

Full TitleOnder de levenden
Sub-titleVerhalen
LanguageDutch
Original LanguageRussian

Creators

AuthorsGorjkij, Maksim - Gorki, Maksim

Imprint

PublisherVan Lochum Slaterus
Publishing PlaceArnhem

Description

H x L x W18 x 0 x 24 cm
Pages189
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

Summary"Onder de levenden" bevat een keuze uit de rijke schat van Gorjkij's vertellingen, die in de verzamelde uitgaven vele delen beslaan. In de titel die wij aan deze bundel hebben gegeven menen wij het best de voornaamste karaktertrek van deze verhalen tot uitdrukking te kunnen brengen: een tintelende natuurlijke vitliteit. Een vitaliteit, niet van temperament alleen, maar evenzeer van hoofd en hart. Met de natuur is Gorjkij innig verbonden, maar hoe open staat hij tevens voor zijn medemensen! Zijn begrip voor de mensen, met wie hij op zijn zwerftochten of in zijn werk in aanraking komt, evenaart de warmte van zijn gevoel voor hen. Beiden zijn spontaan en positief, beiden komen voort uit een vanzelfsprekend, door geen scepticisme aangevreten levensgevoel. Mede daardoor behoren Gorjkij's verhalen tot het onvervreemdbaar bezit der gehele mensheid. Mevrouw El. de Roode is er in geslaagd in haar pentekeningen dit vitale karakter van Gorjkij's vertelkunst geheel tot zijn recht te doen komen.

Identifiers

SKUSKU-2198