Omgekeerde volgorde
Haesaert, Clara

Haesaert, Clara. Omgekeerde volgorde. Gedichten. Amsterdam / Antwerpen: J. M. Meulenhoff / Diogenes, 1961. 43 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,3 cm. x 21,4 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Clara Haesaert (Hasselt, 9 maart 1924 – 15 september 2018[1][2] ) was een Vlaamse dichteres.
Na haar studie was Haesaert werkzaam als ambtenaar bij het Ministerie van Nationale Opvoeding en Nederlandse Cultuur. In die functie zette ze zich in voor bibliotheekvoorzieningen en de kwaliteit van jeugdboeken. Haar debuut kwam in 1953 met de gedichtenbundel De overkant, waarna diverse andere bundels verschenen. Haesaert was medeoprichtster en redacteur van het tweemaandelijks tijdschrift De Meridiaan. Tevens was zij oprichtster van de Brusselse Galerie Taptoe. Zij organiseerde of zette zich mee in voor tal van evenementen, zoals Middagen van de Poëzie, de Jeugdboekenweek en Het Beschrijf. Zij was ook medeoprichter van het Haiku-centrum Vlaanderen. Het haikutijdschrift Vuursteen dankt zijn naam aan haar vindingrijkheid. Mark Maes stelde in 1993 met Levenslang het vermoeden een bloemlezing samen uit Clara Haesaerts poëzie uit de jaren 1953 en 1993..

8,00

In stock

General

Full TitleOmgekeerde volgorde
Sub-titleGedichten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHaesaert, Clara

Imprint

PublisherJ. M. Meulenhoff / Diogenes
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1961

Description

H x L x W13.3 x 0 x 21.4 cm
Pages43
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryClara Haesaert (Hasselt, 9 maart 1924 – 15 september 2018[1][2] ) was een Vlaamse dichteres. Na haar studie was Haesaert werkzaam als ambtenaar bij het Ministerie van Nationale Opvoeding en Nederlandse Cultuur. In die functie zette ze zich in voor bibliotheekvoorzieningen en de kwaliteit van jeugdboeken. Haar debuut kwam in 1953 met de gedichtenbundel De overkant, waarna diverse andere bundels verschenen. Haesaert was medeoprichtster en redacteur van het tweemaandelijks tijdschrift De Meridiaan. Tevens was zij oprichtster van de Brusselse Galerie Taptoe. Zij organiseerde of zette zich mee in voor tal van evenementen, zoals Middagen van de Poëzie, de Jeugdboekenweek en Het Beschrijf. Zij was ook medeoprichter van het Haiku-centrum Vlaanderen. Het haikutijdschrift Vuursteen dankt zijn naam aan haar vindingrijkheid. Mark Maes stelde in 1993 met Levenslang het vermoeden een bloemlezing samen uit Clara Haesaerts poëzie uit de jaren 1953 en 1993.

Identifiers

SKUSKU-0494