Ogen krijgen
Veulemans, Jan

Veulemans, Jan. Ogen krijgen. Leuven: Uitgeverij P, 1995. 48 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
In “Ogen krijgen” roept Jan Veulemans de kringloop der seizoenen en de polsslag van de tijd op. Hij plukt beelden uit het dagelijks leven – een vlucht spreeuwen, een wuivend korenveld of een ingeslapen dorp – en neemt ons door de strofen heen mee de wereld in van het Unheimliche. Zijn gedichten richten hun lens op het ouder worden, op de macht en onmacht van het Woord en op het steeds wisselvallige lot. Nauw verbonden met de natuur beweegt hij zich tussen de oevers van déze wereld en de overkant. Hij maakt hoorbaar wat niet gezegd wordt en zichtbaar wat niet wordt waargenomen. Zijn taal van sluimerlicht slijpt elk voorval tot een unieke fonkelende edelsteen. “Ogen krijgen” is een teder logboek van weemoed en geluk die schuilgaan achter kleine, stille momenten.

Jan Veulemans is geboren in Turnhout op 3 maart 1928. Hij is doctor in de rechten, licentiaat politieke en sociale wet. Hij was lange tijd werkzaam in de nijverheid en in het niet-universitair hoger onderwijs. Jan Veulemans schreef zowel romans (o.a. Misschien morgen, De zomer, Niet tot elke prijs), novellen (o.a. Water, De ziekte van Kahler), essays (o.a. Poëet en poëzie, Dag mens, Vogelvrij dagboek, Recht op God en tabak) en poëzie (o.a. Het woord vrede, Anders denkend, Ademhalen, Want ik zeg stilte, Ogen krijgen, Verzamelde gedichten). Hij ontving meerdere onderscheidingen, waaronder de Prijs Vlaamse Poëziedagen in 1958 en in 1961, de A. Merghelynckprijs van de Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde in 1958, en de Poëzieprijs van de Provincie Antwerpen in 1952 en 1977..

9,00

In stock

General

Full TitleOgen krijgen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVeulemans, Jan

Imprint

PublisherUitgeverij P
Publishing PlaceLeuven
Release Year1995

Description

H x L x W13 x 0 x 21 cm
Pages48
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryIn "Ogen krijgen" roept Jan Veulemans de kringloop der seizoenen en de polsslag van de tijd op. Hij plukt beelden uit het dagelijks leven - een vlucht spreeuwen, een wuivend korenveld of een ingeslapen dorp - en neemt ons door de strofen heen mee de wereld in van het Unheimliche. Zijn gedichten richten hun lens op het ouder worden, op de macht en onmacht van het Woord en op het steeds wisselvallige lot. Nauw verbonden met de natuur beweegt hij zich tussen de oevers van déze wereld en de overkant. Hij maakt hoorbaar wat niet gezegd wordt en zichtbaar wat niet wordt waargenomen. Zijn taal van sluimerlicht slijpt elk voorval tot een unieke fonkelende edelsteen. "Ogen krijgen" is een teder logboek van weemoed en geluk die schuilgaan achter kleine, stille momenten. Jan Veulemans is geboren in Turnhout op 3 maart 1928. Hij is doctor in de rechten, licentiaat politieke en sociale wet. Hij was lange tijd werkzaam in de nijverheid en in het niet-universitair hoger onderwijs. Jan Veulemans schreef zowel romans (o.a. Misschien morgen, De zomer, Niet tot elke prijs), novellen (o.a. Water, De ziekte van Kahler), essays (o.a. Poëet en poëzie, Dag mens, Vogelvrij dagboek, Recht op God en tabak) en poëzie (o.a. Het woord vrede, Anders denkend, Ademhalen, Want ik zeg stilte, Ogen krijgen, Verzamelde gedichten). Hij ontving meerdere onderscheidingen, waaronder de Prijs Vlaamse Poëziedagen in 1958 en in 1961, de A. Merghelynckprijs van de Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde in 1958, en de Poëzieprijs van de Provincie Antwerpen in 1952 en 1977.

Identifiers

SKUSKU-7684
ISBN 109073214130
ISBN 139789073214132