Nieuwe Liederen der Gemeenschap
van Collem, A.

van Collem, A.. Nieuwe Liederen der Gemeenschap. Bussum: C. A. J. Van Dishoeck, MCMXX [1920]. 78 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 15 cm. x 21,5 cm..
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Abraham van Collem werd geboren in Rotterdam als zoon van Eliazar van Collem, venter in manufacturen, en Jetta Vroman, marktkoopvrouw. De familie van Van Collem zat in de confectieindustrie en hij stond al vroeg aan het hoofd van het bedrijf. Echter door de culturele veranderingen in de jaren 1880 ging de voorkeur van Van Collem naar andere gebieden dan de handel en industrie. In 1890 trouwde hij met Henriette Prins, met haar kreeg hij drie dochters en een zoon. Zijn eerste bundel prozaschetsen kwam uit in 1891 onder de naam Russische melodieën. Het was een felle reactie op de pogroms in Rusland, mede wanwege zijn joodse achtergrond. Van Collems dichterlijke ontplooiing vindt plaats na zijn vijftigste levensjaar. Hij publiceert in socialistische maandblad De Nieuwe Tijd, waarvan onder andere Frank van der Goes, Herman Gorter en Henriëtte Roland Holst redacteuren waren. Diverse werken volgenden en Van Collem schaarde zich met zijn stijl naast namen als Gorter, Henriette Roland Holst en Adama van Scheltema. Van Collem maakte ook gebruik van pseudoniemen, hij schreef onder de namen Lodewijk Gangwater, Bram Westergeest..

7,00

In stock

General

Full TitleNieuwe Liederen der Gemeenschap
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan Collem, A.

Imprint

PublisherC. A. J. Van Dishoeck
Publishing PlaceBussum

Description

H x L x W15 x 0 x 21.5 cm
Pages78
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryAbraham van Collem werd geboren in Rotterdam als zoon van Eliazar van Collem, venter in manufacturen, en Jetta Vroman, marktkoopvrouw. De familie van Van Collem zat in de confectieindustrie en hij stond al vroeg aan het hoofd van het bedrijf. Echter door de culturele veranderingen in de jaren 1880 ging de voorkeur van Van Collem naar andere gebieden dan de handel en industrie. In 1890 trouwde hij met Henriette Prins, met haar kreeg hij drie dochters en een zoon. Zijn eerste bundel prozaschetsen kwam uit in 1891 onder de naam Russische melodieën. Het was een felle reactie op de pogroms in Rusland, mede wanwege zijn joodse achtergrond. Van Collems dichterlijke ontplooiing vindt plaats na zijn vijftigste levensjaar. Hij publiceert in socialistische maandblad De Nieuwe Tijd, waarvan onder andere Frank van der Goes, Herman Gorter en Henriëtte Roland Holst redacteuren waren. Diverse werken volgenden en Van Collem schaarde zich met zijn stijl naast namen als Gorter, Henriette Roland Holst en Adama van Scheltema. Van Collem maakte ook gebruik van pseudoniemen, hij schreef onder de namen Lodewijk Gangwater, Bram Westergeest.

Identifiers

SKUSKU-7840