Nieuwe geluiden
Coster, Dirk

Coster, Dirk. Nieuwe geluiden. Een keuze uit de hedendaagsche poëzie, bijeengebracht en ingeleid door Dirk Coster. Arnhem: Van Lochum Slaterus, MCMXXXII [1932]. 294 pages. Volumes: 1 volume. Fourth Edition. Vierde, herziene en bijgewerkte druk. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Dirk Coster (Delft, 7 juli 1887 – aldaar, 8 oktober 1956) was een Nederlands essayist, criticus en toneelschrijver.
Coster begon met zestien jaar bij de De Groene Amsterdammer. Naar aanleiding van zijn boek Werk en wezen der kritiek ontstond er in 1912 een polemiek tussen Coster en Willem Kloos. Zijn werk wordt zowel geroemd als verguisd. Bij de redactie van het in de jaren dertig toonaangevende literaire tijdschrift Forum kon hij geen goed doen en E. du Perron schreef het kritische Uren met Dirk Coster. Later nam hij daar iets van terug, omdat hij hem erkende als een medestrijder tegen het nationaalsocialisme. Na de Tweede Wereldoorlog was Costers rol op het literaire toneel uitgespeeld. In 1954 kreeg hij een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam..

9,50

In stock

General

Full TitleNieuwe geluiden
Sub-titleEen keuze uit de hedendaagsche poëzie, bijeengebracht en ingeleid door Dirk Coster
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsCoster, Dirk

Imprint

PublisherVan Lochum Slaterus
Publishing PlaceArnhem

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages294
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFourth Edition
Issue and StateVierde, herziene en bijgewerkte druk

Info

SummaryDirk Coster (Delft, 7 juli 1887 - aldaar, 8 oktober 1956) was een Nederlands essayist, criticus en toneelschrijver. Coster begon met zestien jaar bij de De Groene Amsterdammer. Naar aanleiding van zijn boek Werk en wezen der kritiek ontstond er in 1912 een polemiek tussen Coster en Willem Kloos. Zijn werk wordt zowel geroemd als verguisd. Bij de redactie van het in de jaren dertig toonaangevende literaire tijdschrift Forum kon hij geen goed doen en E. du Perron schreef het kritische Uren met Dirk Coster. Later nam hij daar iets van terug, omdat hij hem erkende als een medestrijder tegen het nationaalsocialisme. Na de Tweede Wereldoorlog was Costers rol op het literaire toneel uitgespeeld. In 1954 kreeg hij een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam.

Identifiers

SKUSKU-1127