Nagelaten gedichten
van de Woestijne, Karel

van de Woestijne, Karel. Nagelaten gedichten. Brussel: A. Manteau, 1942. Printed by Vromant, Brussel. 88 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 16 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Hij dweept in zijn jeugd met het anarchisme, maar omarmt later het christendom en wordt een haast mystiek dichter. Hij verkettert in zijn poëzie de vrouw, maar blijft zijn echtgenote levenslang trouw.
In zijn verzen spreekt hij als een vermoeide, getormenteerde ziel, maar in de praktijk blijkt de dichter over een enorme werkkracht, zin voor humor en een grote sociale bewogenheid te beschikken.
Meer dan twintig jaar lang verslaat Van de Woestijne op onnavolgbare wijze het politieke en culturele leven in Brussel als correspondent van de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Daarnaast bouwt hij moeizaam een ambtenarencarrière uit. Later wordt hij kabinetssecretaris van minister Jules Destreé en, zonder enig diploma, professor aan de universiteit van Gent.

Wat in Nederland met Kloos begon, bereikte in Vlaanderen bij Karel van de Woestijne zijn uiterste voltooiing. Hier de nagelaten gedichten van de dichter, die zijn overgevoelige, bittere, met klankspelingen overladen belijdenissen niet met zelfironie kleineerde..

15,00

In stock

General

Full TitleNagelaten gedichten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan de Woestijne, Karel

Imprint

PublisherA. Manteau
Publishing PlaceBrussel
PrinterVromant
Printing PlaceBrussel
Release Year1942

Description

H x L x W16 x 0 x 21 cm
Pages88
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryHij dweept in zijn jeugd met het anarchisme, maar omarmt later het christendom en wordt een haast mystiek dichter. Hij verkettert in zijn poëzie de vrouw, maar blijft zijn echtgenote levenslang trouw. In zijn verzen spreekt hij als een vermoeide, getormenteerde ziel, maar in de praktijk blijkt de dichter over een enorme werkkracht, zin voor humor en een grote sociale bewogenheid te beschikken. Meer dan twintig jaar lang verslaat Van de Woestijne op onnavolgbare wijze het politieke en culturele leven in Brussel als correspondent van de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Daarnaast bouwt hij moeizaam een ambtenarencarrière uit. Later wordt hij kabinetssecretaris van minister Jules Destreé en, zonder enig diploma, professor aan de universiteit van Gent. Wat in Nederland met Kloos begon, bereikte in Vlaanderen bij Karel van de Woestijne zijn uiterste voltooiing. Hier de nagelaten gedichten van de dichter, die zijn overgevoelige, bittere, met klankspelingen overladen belijdenissen niet met zelfironie kleineerde.

Identifiers

SKUSKU-4407