Nacht op de kale berg
van het Reve, Karel

van het Reve, Karel. Nacht op de kale berg. Amsterdam: G. A. Van Oorschot, 1961. 214 pages. Volumes: 1 volume. Series: De witte olifant. First Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Dust Jacket missing. Hardcover.

SUMMARY:
De ik-persoon (van ‘t Reve zelf?) komt tijdens een vakantie in de Ardennen, in de omgeving van Dinant, in contact met twee jongens, waarvan de een zijn verhaal ook in de ik-vorm aan de schrijver vertelt. Men leest het boek zowel als een reisimpressie, als een verhaal. De sfeer is goed weergegeven, makkelijk aan te voelen en in te leven. Aanbevolen voor diegenen die van deze auteur eens iets anders willen lezen.

Karel van het Reve (1921–1999) was van 1957 tot 1983 hoogleraar Slavische Letterkunde aan de universiteit van Leiden. Hij vertaalde talloze Russische auteurs in het Nederlands en ontving daarvoor de Martinus Nijhoff Prijs. Ook was hij correspondent in Moskou voor Het Parool.

Van het Reve publiceerde twee romans en talloze essays, waaronder Rusland voor beginners (1962), Uren met Henk Broekhuis (1978) en De ondergang van het morgenland (1990). In 1985 verscheen zijn Geschiedenis van de Russische literatuur, een boek dat uitgroede tot een standaardwerk voor eenieder die geïnteresseerd is in de Russische literatuur. In 1981 ontving Van het Reve de P.C. Hooftprijs. Hij overleed in maart 1999.

7,50

In stock

General

Full TitleNacht op de kale berg
SeriesDe witte olifant
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan het Reve, Karel

Imprint

PublisherG. A. Van Oorschot
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1961

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages214
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFineDust Jacket missing

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe ik-persoon (van 't Reve zelf?) komt tijdens een vakantie in de Ardennen, in de omgeving van Dinant, in contact met twee jongens, waarvan de een zijn verhaal ook in de ik-vorm aan de schrijver vertelt. Men leest het boek zowel als een reisimpressie, als een verhaal. De sfeer is goed weergegeven, makkelijk aan te voelen en in te leven. Aanbevolen voor diegenen die van deze auteur eens iets anders willen lezen. Karel van het Reve (1921–1999) was van 1957 tot 1983 hoogleraar Slavische Letterkunde aan de universiteit van Leiden. Hij vertaalde talloze Russische auteurs in het Nederlands en ontving daarvoor de Martinus Nijhoff Prijs. Ook was hij correspondent in Moskou voor Het Parool. Van het Reve publiceerde twee romans en talloze essays, waaronder Rusland voor beginners (1962), Uren met Henk Broekhuis (1978) en De ondergang van het morgenland (1990). In 1985 verscheen zijn Geschiedenis van de Russische literatuur, een boek dat uitgroede tot een standaardwerk voor eenieder die geïnteresseerd is in de Russische literatuur. In 1981 ontving Van het Reve de P.C. Hooftprijs. Hij overleed in maart 1999

Identifiers

SKUSKU-7953