Out of stock

Naar het einde toe versmalt de weg
Hensen, Herwig

Hensen, Herwig. Naar het einde toe versmalt de weg. Een keuze uit zijn verzen. Amsterdam: J. M. Meulenhoff, 1965. Printed by G. J. Thieme, Nijmegen. 126 pages. Volumes: 1 volume. Series: De Ceder. First Edition. 14,5 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Softcover with Dust Jacket. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Dichtbundel van Herwig Hensen, het pseudoniem van Flor C.A. Mielants (1917-1989).
Aanvankelijk stond de poëzie van Herwig Hensen onder invloed van het impressionisme en het symbolisme van Karel Van de Woestijne. Zijn later werk werd meer introvert. Zijn klassieke verzen geven afwisselend een smart om de waanzin van deze wereld en een bejubelen van het wonder van het leven weer.
Het literaire werk van Herwig Hensen werd bekroond met de Pol de Montprijs (1938), de Grote Driejaarlijkse Staatsprijs voor Poëzie (1938-1940), de Grote Driejaarlijkse Staatsprijs voor Theater (1946-1948), de Driejaarlijkse Prijs voor Toneel van de Belgische Vereniging voor Auteursrechten SABAM (1942-1944) en de Edmond Hustinxprijs (1971) ter bekroning van toneel-, radio- en televisieschrijvers uit Nederland en België.
Hensen schreef ook een aantal satirische verzen, eerst in samenwerking met zijn vader die in de Volksgazet voor een ‘Berijmde weekkroniek’ zorgde, later zelf onder het pseudoniem ‘Diogenes’ voor de Zondagspost in 1944-1945. Samen met Bert Verhoye was hij een van de medeoprichters van het Antwerpse cabaret- en theatergezelschap De Zwarte Komedie in 1978. Als medewerker vertaalde hij verschillende teksten van Erich Kästner, Kurt Tucholsky en Ernst Schönwiese van het Duits naar het Nederlands.
Vlak na zijn overlijden te Berchem (Antwerpen) op 24 mei 1989 verscheen zijn vertaling van Rainer Maria Rilke ‘De wijze van liefde en dood van de Cornet Christoffel Rilke’ (uitg. De Vries – Brouwers, Antwerpen, 1989). Zijn literair werk werd vertaald in het Frans, Duits, Engels, Spaans, Roemeens, Portugees, Hongaars, Servo-Croatisch, Bulgaars, Grieks en Italiaans..

7,00

Out of stock

General

Full TitleNaar het einde toe versmalt de weg
Sub-titleEen keuze uit zijn verzen
SeriesDe Ceder
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHensen, Herwig

Imprint

PublisherJ. M. Meulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterG. J. Thieme
Printing PlaceNijmegen
Release Year1965

Description

H x L x W14.5 x 0 x 22 cm
Pages126
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover with Dust Jacket
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDichtbundel van Herwig Hensen, het pseudoniem van Flor C.A. Mielants (1917-1989). Aanvankelijk stond de poëzie van Herwig Hensen onder invloed van het impressionisme en het symbolisme van Karel Van de Woestijne. Zijn later werk werd meer introvert. Zijn klassieke verzen geven afwisselend een smart om de waanzin van deze wereld en een bejubelen van het wonder van het leven weer. Het literaire werk van Herwig Hensen werd bekroond met de Pol de Montprijs (1938), de Grote Driejaarlijkse Staatsprijs voor Poëzie (1938-1940), de Grote Driejaarlijkse Staatsprijs voor Theater (1946-1948), de Driejaarlijkse Prijs voor Toneel van de Belgische Vereniging voor Auteursrechten SABAM (1942-1944) en de Edmond Hustinxprijs (1971) ter bekroning van toneel-, radio- en televisieschrijvers uit Nederland en België. Hensen schreef ook een aantal satirische verzen, eerst in samenwerking met zijn vader die in de Volksgazet voor een 'Berijmde weekkroniek' zorgde, later zelf onder het pseudoniem 'Diogenes' voor de Zondagspost in 1944-1945. Samen met Bert Verhoye was hij een van de medeoprichters van het Antwerpse cabaret- en theatergezelschap De Zwarte Komedie in 1978. Als medewerker vertaalde hij verschillende teksten van Erich Kästner, Kurt Tucholsky en Ernst Schönwiese van het Duits naar het Nederlands. Vlak na zijn overlijden te Berchem (Antwerpen) op 24 mei 1989 verscheen zijn vertaling van Rainer Maria Rilke 'De wijze van liefde en dood van de Cornet Christoffel Rilke' (uitg. De Vries - Brouwers, Antwerpen, 1989). Zijn literair werk werd vertaald in het Frans, Duits, Engels, Spaans, Roemeens, Portugees, Hongaars, Servo-Croatisch, Bulgaars, Grieks en Italiaans.

Identifiers

SKUSKU-0472