Mooi kado
Carmiggelt, S.

Carmiggelt, S.. [Illustrated by van Straaten, Peter]. Mooi kado. Amsterdam: Commissie voor de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek & de Vereniging ter Bevordering van het Vlaamse Boekwezen, 1979. 96 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Boekenweekgeschenk 1979, met tekeningen van Peter van Straaten.

Simon Carmiggelt kent men als schrijver op de korte baan. Op de lange baan der nachtelijke uren is hij een lezer. Van schone letteren, maar ook van de meest uiteenlopende biografieën. En hij kent veel schrijvers persoonlijk. In dit boekje over boeken vind men op de papier gevangen neerslag van die relaties. Een bloemlezing uit Carmiggelts nooit eerder gepubliceerd aandeel in de befaamde correspondentie met Gerard Reve, die de aandachtige lezer van “De taal der Liefde” naast Gerards daarin afgedrukte brieven leggen kan. Persoonlijke herinneringen aan A. Roland Holst. Het verslag van twee curieuze ontmoetingen met de hoogst begaafde schrijver Koos Speenhoff. Een navrant verhaal rond het laatste blaadje dat Herman Heijermans ooit vol schreef. Gegevens over Willem Elsschots schermutselingen met de Duitse censuur van Goebbels. En een reeks Kronkel-achtige kleine vertellingen over lezingenhouders, bibliotheekklanten, boekverkopers, literaire jeugdzonden van Vestdijk en Marsman en de soms komische gevolgen van schrijversroem.
Peter van Straaten, die al in twee, door hem royaal verluchte boeken van Carmiggelt bewees hoe feilloos hij de sfeer van de auteur aanvoelt, heeft ook dit geschenk van cartoons en tekstillustraties voorzien. Het duo speelt lichte muziek, met – zo hier en daar – een wat donkere toets. Moge het u in de oren klinken als een mooi kado..

5,00

In stock

General

Full TitleMooi kado
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsCarmiggelt, S.
Illustratorsvan Straaten, Peter

Imprint

PublisherCommissie voor de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek & de Vereniging ter Bevordering van het Vlaamse Boekwezen
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1979

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages96
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryBoekenweekgeschenk 1979, met tekeningen van Peter van Straaten. Simon Carmiggelt kent men als schrijver op de korte baan. Op de lange baan der nachtelijke uren is hij een lezer. Van schone letteren, maar ook van de meest uiteenlopende biografieën. En hij kent veel schrijvers persoonlijk. In dit boekje over boeken vind men op de papier gevangen neerslag van die relaties. Een bloemlezing uit Carmiggelts nooit eerder gepubliceerd aandeel in de befaamde correspondentie met Gerard Reve, die de aandachtige lezer van "De taal der Liefde" naast Gerards daarin afgedrukte brieven leggen kan. Persoonlijke herinneringen aan A. Roland Holst. Het verslag van twee curieuze ontmoetingen met de hoogst begaafde schrijver Koos Speenhoff. Een navrant verhaal rond het laatste blaadje dat Herman Heijermans ooit vol schreef. Gegevens over Willem Elsschots schermutselingen met de Duitse censuur van Goebbels. En een reeks Kronkel-achtige kleine vertellingen over lezingenhouders, bibliotheekklanten, boekverkopers, literaire jeugdzonden van Vestdijk en Marsman en de soms komische gevolgen van schrijversroem. Peter van Straaten, die al in twee, door hem royaal verluchte boeken van Carmiggelt bewees hoe feilloos hij de sfeer van de auteur aanvoelt, heeft ook dit geschenk van cartoons en tekstillustraties voorzien. Het duo speelt lichte muziek, met - zo hier en daar - een wat donkere toets. Moge het u in de oren klinken als een mooi kado.

Identifiers

SKUSKU-7911
ISBN 109070066238
ISBN 139789070066239