Mondschilderingen
Verhelst, Peter

Verhelst, Peter. Mondschilderingen. Amsterdam: Prometheus, 2002. 71 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Peter Verhelst schreef het themagedicht voor Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa. Dat gedicht bewerkte hij tot een lang verhaal dat op de stoelruggen werd aangebracht van het nieuwe concertgebouw in Brugge. Daarnaast schreef hij enkele teksten voor het (E)migrantenproject van de Werf en enkele verhalen die zo kort zijn dat ze in een mondholte kunnen worden geschilderd.

Dit boekje is uit teksten samengesteld die Verhelst schreef naar aanleiding van belangrijke culturele gebeurtenissen in Vlaanderen. Zo werkte hij zijn themagedicht voor Brugge 2002 als Culturele Hoofdstad van Europa om tot een verhaal, en vulde dit aan met onder meer teksten voor een (E)migrantenproject. Het resultaat is een poetisch, dromerig verhaal over liefde en vriendschap dat zich in een wereld lijkt af te spelen waarin de prikkeling van de zintuigen het doel lijkt te zijn. Dit boekje heeft niet een duidelijke plot, het probeert de lezer gevoelig te maken voor onvermoede sensaties, voor een verhaal achter de feiten. Volgens de toelichting is het het tekstboek geworden voor het Sprookjesbordeel, een voorstelling van het Toneelhuis.

9,50

In stock

General

Full TitleMondschilderingen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVerhelst, Peter

Imprint

PublisherPrometheus
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2002

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages71
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryPeter Verhelst schreef het themagedicht voor Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa. Dat gedicht bewerkte hij tot een lang verhaal dat op de stoelruggen werd aangebracht van het nieuwe concertgebouw in Brugge. Daarnaast schreef hij enkele teksten voor het (E)migrantenproject van de Werf en enkele verhalen die zo kort zijn dat ze in een mondholte kunnen worden geschilderd. Dit boekje is uit teksten samengesteld die Verhelst schreef naar aanleiding van belangrijke culturele gebeurtenissen in Vlaanderen. Zo werkte hij zijn themagedicht voor Brugge 2002 als Culturele Hoofdstad van Europa om tot een verhaal, en vulde dit aan met onder meer teksten voor een (E)migrantenproject. Het resultaat is een poetisch, dromerig verhaal over liefde en vriendschap dat zich in een wereld lijkt af te spelen waarin de prikkeling van de zintuigen het doel lijkt te zijn. Dit boekje heeft niet een duidelijke plot, het probeert de lezer gevoelig te maken voor onvermoede sensaties, voor een verhaal achter de feiten. Volgens de toelichting is het het tekstboek geworden voor het Sprookjesbordeel, een voorstelling van het Toneelhuis

Identifiers

SKUSKU-7913
ISBN 109044600958
ISBN 139789044600957