Moederziel
Diski, Jenny

Diski, Jenny. [Translated by Kok, Inge]. Moederziel. (Original Title: Like Mother). Amsterdam – Antwerpen: Atlas, 1988. 214 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Centrale thema’s in de pijnlijke rake romans van deze Britse schrijfster zijn machtsrelaties en persoonlijk verzet tegen de heersende moraal. Frances, de hoofdfiguur in deze psychologische roman uit 1988, ontwikkelt als kind achter een façade van volgzaamheid, een verbeten wil om volwassen codes te doorbreken. Het failliet van de relatie tussen haar ouders slaat emotionele wonden en Frances durft niet te investeren in een diepgaande relatie. Haar levensverhaal is er een zonder hoop en verwachting en wie kon ze dat beter in de mond leggen dan haar blinde, doofstomme en hersenloze baby Nulleke, die een levensverwachting heeft van twee jaar. Niemand wou het kind in leven houden, alleen Frances verzette zich tegen de haar opgelegde abortus. Deze paradoxale vertelinstantie – het hersenloze wicht blijkt een genadeloze observator – verleent het verhaal een aparte kracht: meer dan Frances’ levensverhaal brengt een boek een verhaal over verhalen, eindig, onaf, subjectief, paradoxaal, maar dichter bij de waarheid dan andere boodschappen. De gepolijste maar scherpe en ook krachtige vertelstijl, de doordachte verhaalopbouw en originele thematiek maken van dit boek een hoogvlieger binnen het actuele psychologische proza.

9,00

In stock

General

Full TitleMoederziel
Original TitleLike Mother
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsDiski, Jenny
TranslatorsKok, Inge

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam - Antwerpen
Release Year1988

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages214
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryCentrale thema's in de pijnlijke rake romans van deze Britse schrijfster zijn machtsrelaties en persoonlijk verzet tegen de heersende moraal. Frances, de hoofdfiguur in deze psychologische roman uit 1988, ontwikkelt als kind achter een façade van volgzaamheid, een verbeten wil om volwassen codes te doorbreken. Het failliet van de relatie tussen haar ouders slaat emotionele wonden en Frances durft niet te investeren in een diepgaande relatie. Haar levensverhaal is er een zonder hoop en verwachting en wie kon ze dat beter in de mond leggen dan haar blinde, doofstomme en hersenloze baby Nulleke, die een levensverwachting heeft van twee jaar. Niemand wou het kind in leven houden, alleen Frances verzette zich tegen de haar opgelegde abortus. Deze paradoxale vertelinstantie - het hersenloze wicht blijkt een genadeloze observator - verleent het verhaal een aparte kracht: meer dan Frances' levensverhaal brengt een boek een verhaal over verhalen, eindig, onaf, subjectief, paradoxaal, maar dichter bij de waarheid dan andere boodschappen. De gepolijste maar scherpe en ook krachtige vertelstijl, de doordachte verhaalopbouw en originele thematiek maken van dit boek een hoogvlieger binnen het actuele psychologische proza

Identifiers

SKUSKU-2874
ISBN 10902540376X
ISBN 139789025403768