Moeder waarom leven wij?
Zielens, Lode

Zielens, Lode. Moeder waarom leven wij?. Antwerpen / Utrecht: Brito, 1971. 356 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Eleventh Edition.
Condition: Good. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
De roman, Moeder waarom leven wij? (1932) van Lode Zielens (1901-1944) werd door Marnix Gijsen verwelkomd als Het eerste grote boek van de nieuwe generatie, terwijl Gerard Walschap juichte omdat het krachtdadig de traditie onzer slappe romankunst afsnijdt.
Zielens, afkomstig uit het Antwerpse Sint-Andries kwartier, de parochie van miserie, bekijkt de sociale wantoestanden in de grootstad door de ogen van de kleine man vanuit kikvorsperspectief. Daardoor maakt hij de identificatie van de lezer met zijn personages mogelijk. Bovendien is zijn engagement geen loze kreet, maar doordrongen van een marxistisch aandoende maatschappelijke analyse. Tenslotte verruimt hij de sociale problematiek tot een algemeen menselijk tekort: existentiële onmacht en kwellende seksualiteit (wij lijden omdat wij leven).

7,50

In stock

General

Full TitleMoeder waarom leven wij?
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsZielens, Lode

Imprint

PublisherBrito
Publishing PlaceAntwerpen / Utrecht
Release Year1971

Description

Pages356
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionGood

Editorial

EditionEleventh Edition

Info

SummaryDe roman, Moeder waarom leven wij? (1932) van Lode Zielens (1901-1944) werd door Marnix Gijsen verwelkomd als Het eerste grote boek van de nieuwe generatie, terwijl Gerard Walschap juichte omdat het krachtdadig de traditie onzer slappe romankunst afsnijdt. Zielens, afkomstig uit het Antwerpse Sint-Andries kwartier, de parochie van miserie, bekijkt de sociale wantoestanden in de grootstad door de ogen van de kleine man vanuit kikvorsperspectief. Daardoor maakt hij de identificatie van de lezer met zijn personages mogelijk. Bovendien is zijn engagement geen loze kreet, maar doordrongen van een marxistisch aandoende maatschappelijke analyse. Tenslotte verruimt hij de sociale problematiek tot een algemeen menselijk tekort: existentiële onmacht en kwellende seksualiteit (wij lijden omdat wij leven)

Identifiers

SKUSKU-2969