Minnares van de duivel
El Bezaz, Naima

El Bezaz, Naima. Minnares van de duivel. Amsterdam / Antwerpen: Contact, 2002. 128 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Good. Some minor signs of water damage on the title page. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Minnares van de duivel is een roman in verhalen over mystiek in de Arabische wereld. De verschillende personages in dit boek kruisen vroeg of laat het pad van djinns. Hoewel deze geesten gevreesd worden, is hun macht zo aanlokkelijk dat mensen toch hun hulp inroepen op zoek naar macht, geluk en liefde. Als kind raakte Lalla Rebha, inmiddels een oude wijze vrouw, verstrikt in het web van de djinn Farzi. Ze werkt zich op tot seherra, een machtige beoefenaar van de zwarte magie.

Naima El Bezaz beschrijft de levens van islamitische vrouwen en houdt tradities als maagdencultus en onderwerping kritisch tegen het licht. Ze vermengt op meeslepende wijze mystiek, verleiding, lust, bedrog én de verhalen van duizend-en-één-nacht.

RECENSIE:
Dit boek bestaat uit zeven verhalen. In alle verhalen komen djins voor, de geesten waarover in Arabische landen en ook Marokko graag verteld wordt. In de verhalen figureert ook een oude vrouw, Lalla Rebha, die aan de rand van het kerkhof woont. Zij wordt geraadpleegd door vrouwen met huwelijksproblemen. Met magie manipuleert zij tussen mensen. De djins, die een pact met de duivel hebben, brengen soms dood en verderf. In het laatste verhaal wordt aan Lalla Rebha onthuld hoe ze aan haar speciale gaven komt. De Marokkaans-Nederlandse schrijfster (1974) schrijft nu vlotter dan in haar debuut ‘De weg naar het noorden’. Ze trok de aandacht van de media vanwege enkele passages over de seksualiteit van de vrouw, hoewel in boeken van andere schrijvers van Marokkaanse herkomst seksualiteit een veel grotere rol speelt. De magische vertelling is veelzijdiger in het werk van Hafid Bouazza, maar niettemin een vlot leesbaar boek.

4,00

In stock

General

Full TitleMinnares van de duivel
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsEl Bezaz, Naima

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year2002

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages128
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGoodSome minor signs of water damage on the title page

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryMinnares van de duivel is een roman in verhalen over mystiek in de Arabische wereld. De verschillende personages in dit boek kruisen vroeg of laat het pad van djinns. Hoewel deze geesten gevreesd worden, is hun macht zo aanlokkelijk dat mensen toch hun hulp inroepen op zoek naar macht, geluk en liefde. Als kind raakte Lalla Rebha, inmiddels een oude wijze vrouw, verstrikt in het web van de djinn Farzi. Ze werkt zich op tot seherra, een machtige beoefenaar van de zwarte magie. Naima El Bezaz beschrijft de levens van islamitische vrouwen en houdt tradities als maagdencultus en onderwerping kritisch tegen het licht. Ze vermengt op meeslepende wijze mystiek, verleiding, lust, bedrog én de verhalen van duizend-en-één-nacht. RECENSIE: Dit boek bestaat uit zeven verhalen. In alle verhalen komen djins voor, de geesten waarover in Arabische landen en ook Marokko graag verteld wordt. In de verhalen figureert ook een oude vrouw, Lalla Rebha, die aan de rand van het kerkhof woont. Zij wordt geraadpleegd door vrouwen met huwelijksproblemen. Met magie manipuleert zij tussen mensen. De djins, die een pact met de duivel hebben, brengen soms dood en verderf. In het laatste verhaal wordt aan Lalla Rebha onthuld hoe ze aan haar speciale gaven komt. De Marokkaans-Nederlandse schrijfster (1974) schrijft nu vlotter dan in haar debuut 'De weg naar het noorden'. Ze trok de aandacht van de media vanwege enkele passages over de seksualiteit van de vrouw, hoewel in boeken van andere schrijvers van Marokkaanse herkomst seksualiteit een veel grotere rol speelt. De magische vertelling is veelzijdiger in het werk van Hafid Bouazza, maar niettemin een vlot leesbaar boek

Identifiers

SKUSKU-3053
ISBN 109025416756
ISBN 139789025416751