Microslaven
Coupland, Douglas

Coupland, Douglas. [Translated by Baardman, Gerda]. Microslaven. (Original Title: Microserfs). Amsterdam: Meulenhoff, 1996. 384 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 15,5 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een humoristische en hyperactuele roman over het leven van contactgestoorde computerfanaten bij Microsoft, van de auteur van Generatie X.

RECENSIE:
In ‘Microslaven’ beschrijft Coupland de schaduwzijde van de fenomenale successen die het computer-softwarebedrijf Microsoft in korte tijd heeft behaald. Hoofdpersoon is de 26-jarige Dan Underwood. Hij en zijn vrienden stellen hun niet geringe intelligentie letterlijk dag en nacht in dienst van hun veeleisende werkgever. Langzamerhand begint Dan te beseffen dat leven meer inhoudt dan coderen en testen. Hij krijgt een vriendin (een briljant programmeur) en slaagt er uiteindelijk in samen met zijn vrienden een eigen bedrijfje op te richten. Wat deze roman sterk maakt zijn twee dingen. Overtuigend is de beschrijving van de beklemmende, maar ook fascinerende wereld van nullen en enen; knap en vermakelijk is de manier waarop het katalyserende vermogen van de liefde in haar soms wel heel vreemde facetten wordt weergegeven. Een bizarre wereld, maar leuk om er een boek als dit over te lezen. De Canadese schrijver (1961) werd vooral bekend door de roman ‘Generatie X’.

9,50

In stock

General

Full TitleMicroslaven
Original TitleMicroserfs
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsCoupland, Douglas
TranslatorsBaardman, Gerda

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1996

Description

H x L x W15.5 x 0 x 21.5 cm
Pages384
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryEen humoristische en hyperactuele roman over het leven van contactgestoorde computerfanaten bij Microsoft, van de auteur van Generatie X. RECENSIE: In 'Microslaven' beschrijft Coupland de schaduwzijde van de fenomenale successen die het computer-softwarebedrijf Microsoft in korte tijd heeft behaald. Hoofdpersoon is de 26-jarige Dan Underwood. Hij en zijn vrienden stellen hun niet geringe intelligentie letterlijk dag en nacht in dienst van hun veeleisende werkgever. Langzamerhand begint Dan te beseffen dat leven meer inhoudt dan coderen en testen. Hij krijgt een vriendin (een briljant programmeur) en slaagt er uiteindelijk in samen met zijn vrienden een eigen bedrijfje op te richten. Wat deze roman sterk maakt zijn twee dingen. Overtuigend is de beschrijving van de beklemmende, maar ook fascinerende wereld van nullen en enen; knap en vermakelijk is de manier waarop het katalyserende vermogen van de liefde in haar soms wel heel vreemde facetten wordt weergegeven. Een bizarre wereld, maar leuk om er een boek als dit over te lezen. De Canadese schrijver (1961) werd vooral bekend door de roman 'Generatie X'

Identifiers

SKUSKU-2694
ISBN 109029050268
ISBN 139789029050265