Meridian
Walker, Alice

Walker, Alice. [Translated by Emeis, Marijke]. Meridian. (Original Title: Meridian). Haarlem: In de Knipscheer, 1979. 225 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 20,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Meridian, een zwarte, gescheiden jonge moeder, sluit zich in de jaren zestig aan bij de beweging voor burgerrechten en voert op haar manier in het diepe zuiden van Amerika de strijd voor emancipatie en gelijke rechten en groeit daardoor uit tot een charismatisch figuur.

RECENSIE:
Vrouwen hebben van meet af aan een belangrijke rol gespeeld in de maatschappelijke evolutie van de zwarte bevolking van de Verenigde Staten. Als arm, onwetend meisje, opgevoed door haar godvruchtige moeder, trouwt Meridian (17 jr. oud) omdat ze een kind krijgt, wordt snel weer in de steek gelaten en staat haar kind af als ze de kans krijgt naar Saxon College te gaan. Haar volledige bewustwording komt op gang en bereikt een hoogtepunt: ze sluit zich in de jaren zestig als activiste aan bij de Beweging voor de burgerrechten die dan hoogtijdagen beleeft. De desillusies, frustraties en verbrokkelende solidariteit daarna worden prachtig beschreven. Door dit in flashbacks geschreven boek loopt de liefdesgeschiedenis van Meridian zelf, samen met beelden van het landelijke Zuiden der V.S..

7,50

In stock

General

Full TitleMeridian
Original TitleMeridian
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsWalker, Alice
TranslatorsEmeis, Marijke

Imprint

PublisherIn de Knipscheer
Publishing PlaceHaarlem
Release Year1979

Description

H x L x W13.5 x 0 x 20.5 cm
Pages225
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryMeridian, een zwarte, gescheiden jonge moeder, sluit zich in de jaren zestig aan bij de beweging voor burgerrechten en voert op haar manier in het diepe zuiden van Amerika de strijd voor emancipatie en gelijke rechten en groeit daardoor uit tot een charismatisch figuur. RECENSIE: Vrouwen hebben van meet af aan een belangrijke rol gespeeld in de maatschappelijke evolutie van de zwarte bevolking van de Verenigde Staten. Als arm, onwetend meisje, opgevoed door haar godvruchtige moeder, trouwt Meridian (17 jr. oud) omdat ze een kind krijgt, wordt snel weer in de steek gelaten en staat haar kind af als ze de kans krijgt naar Saxon College te gaan. Haar volledige bewustwording komt op gang en bereikt een hoogtepunt: ze sluit zich in de jaren zestig als activiste aan bij de Beweging voor de burgerrechten die dan hoogtijdagen beleeft. De desillusies, frustraties en verbrokkelende solidariteit daarna worden prachtig beschreven. Door dit in flashbacks geschreven boek loopt de liefdesgeschiedenis van Meridian zelf, samen met beelden van het landelijke Zuiden der V.S.

Identifiers

SKUSKU-2862
ISBN 109062650333
ISBN 139789062650330