Mens en kosmos
De Preester, Eric

De Preester, Eric. Mens en kosmos. Oudenaarde: VITA, 1964. [?p.] Volumes: 1 volume. First Edition. 11 cm. x 16,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Eric De Preester (Elsegem, 1935) is een Vlaams dichter. Hij heeft ook gewerkt als textielontwerper en sinds 2004 is hij ook actief als beeldend kunstenaar.
Zijn poëzie bevat buiten de klassieke onderwerpen als de liefde, de dood en de natuur protestgedichten tegen het westers imperialisme en verzen met een uitgesproken atheïstische inslag. In zijn andere werken komt het conflict tussen geloof en ongeloof, zo typerend voor de naoorlogse westerse samenleving, en de strijd tussen cultuur en natuur op de voorgrond. Hij stelde ook een (foto)boek samen over Zingem, het landelijke dorp waar hij bijna zijn hele leven woont. Tot slot gaf hij ook een werk uit over een oude hobby: het breien (knopen) van netten. In 2004 debuteerde De Preester als beeldend kunstenaar. Bij voorkeur ontwerpt hij werk voor op het water, en soms combineert hij woord en beeld tot één geheel..

4,00

In stock

General

Full TitleMens en kosmos
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsDe Preester, Eric

Imprint

PublisherVITA
Publishing PlaceOudenaarde
Release Year1964

Description

H x L x W11 x 0 x 16.5 cm
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryEric De Preester (Elsegem, 1935) is een Vlaams dichter. Hij heeft ook gewerkt als textielontwerper en sinds 2004 is hij ook actief als beeldend kunstenaar. Zijn poëzie bevat buiten de klassieke onderwerpen als de liefde, de dood en de natuur protestgedichten tegen het westers imperialisme en verzen met een uitgesproken atheïstische inslag. In zijn andere werken komt het conflict tussen geloof en ongeloof, zo typerend voor de naoorlogse westerse samenleving, en de strijd tussen cultuur en natuur op de voorgrond. Hij stelde ook een (foto)boek samen over Zingem, het landelijke dorp waar hij bijna zijn hele leven woont. Tot slot gaf hij ook een werk uit over een oude hobby: het breien (knopen) van netten. In 2004 debuteerde De Preester als beeldend kunstenaar. Bij voorkeur ontwerpt hij werk voor op het water, en soms combineert hij woord en beeld tot één geheel.

Identifiers

SKUSKU-0519