Meer dan geloof
Naipaul, V. S.

Naipaul, V. S.. [Translated by Davids, Tinke]. Meer dan geloof. Islamitische reizen onder de bekeerde volken. (Original Title: Beyond Belief). Amsterdam / Antwerpen: Atlas, 1997. 479 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 15 cm. x 23 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In 1981 publiceerde V.S. Naipul het ophefmakende ‘Onder de gelovigen’. Hierin beschreef hij een reis naar Iran, Pakistan, Maleisië en Indonesië. Vijftien jaar later maakte hij dezelfde reis opnieuw en ontmoette daarbij veel personen die hij in het eerdere boek al had beschreven. Zonder ook maar iets te hebben verloren van zijn scherpe analytische blik vertelt hij over de huidige politieke en godsdienstige situatie in deze 4 landen. Doordat hij beide reizen met elkaar verbindt en persoonlijke geschiedenissen uitbreidt krijgt dit bij uitstek politieke boek tevens de kracht van een roman. De beide sterkste kanten van Naipaul zijn in ‘Meer dan geloof’ verenigd.

RECENSIE:
Naipaul reisde eind jaren zeventig door de moslimlanden Iran, Pakistan, Maleisië en Indonesië. Zijn visie over wat hij daar aantrof en het karakter der islam publiceerde hij in ‘Onder de Gelovigen'(a.i. 90-22-252-0). In 1995 bezocht hij dezelfde landen en soms dezelfde mensen wederom. Het verhaal -onder gewijzigde omstandigheden- gaat verder, maar de benadering is gewijzigd. Naipaul interpreteert en concludeert nu veel minder. Hij is veeleer verslaggever. Hij schrijft de verhalen van anderen op en brengt structuur aan. Niettemin schemert wel enige eigen mening door. Naipaul is niet bijster enthousiast over het compromisloze imperatieve aspect van de islam waarbij alwat volkseigen oud en niet-islamitisch is, wordt weggedrongen. In zijn precieze stijl beschrijft hij personen, situaties, landschappen en omstandigheden compact, helder en zeer beeldend. Extra interessant is dat geschreven wordt over het relatief onbekende Iran, het onbeminde, want onbegrepen, Pakistan en over een islamitisch Indonesië dat heel anders is dan het tempo doeloe vakantieland dat Nederlanders kennen.

9,00

In stock

General

Full TitleMeer dan geloof
Sub-titleIslamitische reizen onder de bekeerde volken
Original TitleBeyond Belief
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsNaipaul, V. S.
TranslatorsDavids, Tinke

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1997

Description

H x L x W15 x 0 x 23 cm
Pages479
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryIn 1981 publiceerde V.S. Naipul het ophefmakende 'Onder de gelovigen'. Hierin beschreef hij een reis naar Iran, Pakistan, Maleisië en Indonesië. Vijftien jaar later maakte hij dezelfde reis opnieuw en ontmoette daarbij veel personen die hij in het eerdere boek al had beschreven. Zonder ook maar iets te hebben verloren van zijn scherpe analytische blik vertelt hij over de huidige politieke en godsdienstige situatie in deze 4 landen. Doordat hij beide reizen met elkaar verbindt en persoonlijke geschiedenissen uitbreidt krijgt dit bij uitstek politieke boek tevens de kracht van een roman. De beide sterkste kanten van Naipaul zijn in 'Meer dan geloof' verenigd. RECENSIE: Naipaul reisde eind jaren zeventig door de moslimlanden Iran, Pakistan, Maleisië en Indonesië. Zijn visie over wat hij daar aantrof en het karakter der islam publiceerde hij in 'Onder de Gelovigen'(a.i. 90-22-252-0). In 1995 bezocht hij dezelfde landen en soms dezelfde mensen wederom. Het verhaal -onder gewijzigde omstandigheden- gaat verder, maar de benadering is gewijzigd. Naipaul interpreteert en concludeert nu veel minder. Hij is veeleer verslaggever. Hij schrijft de verhalen van anderen op en brengt structuur aan. Niettemin schemert wel enige eigen mening door. Naipaul is niet bijster enthousiast over het compromisloze imperatieve aspect van de islam waarbij alwat volkseigen oud en niet-islamitisch is, wordt weggedrongen. In zijn precieze stijl beschrijft hij personen, situaties, landschappen en omstandigheden compact, helder en zeer beeldend. Extra interessant is dat geschreven wordt over het relatief onbekende Iran, het onbeminde, want onbegrepen, Pakistan en over een islamitisch Indonesië dat heel anders is dan het tempo doeloe vakantieland dat Nederlanders kennen

Identifiers

SKUSKU-0769
ISBN 109025424740
ISBN 139789025424749