Maskers
Wijnstroom, J. J.

Wijnstroom, J. J.. Maskers. Bussum: U.M. C. A. J. van Dishoeck, 1946. 45 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. Rare / zeldzaam. 11 cm. x 18 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Mr. J.J. Wijnstroom was Jurist, dichter, prozaïst en biograaf. Was van 1927-1934 rechter-plaatsvervanger en rechter aan de arrondissementsrechtbank te Utrecht. Wijnstroom schreef een boek over auteursrecht.
Zijn debuutbundel was het Duitstalige werk Erwachen (1934).
Hij bracht de nagelaten gedichten van en een biografie over René de Clercq uit. Oprichter van de René de Clercq-prijs (‘voor verdiensten op dichterlijk en Dietsch gebied’, ook ‘Zilveren Eikenblad’ genoemd).
In 1938 brengt Wijnstroom Dietsch verleden, een bundel in tien delen. Menno ter Braak verwonderde zich in twee artikelen in Het Vaderland over deze reeks.
Na de oorlog publiceert hij bij Van Dishoeck nog een één bundel, in 1946. Dat is deze bundel, “Maskers”. Hij lijkt als dichter in de vergetelheid verdwenen, tot in 2002 het gedicht “De Dom van Utrecht” van hem in een bloemlezing verschijnt.

10,00

In stock

General

Full TitleMaskers
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWijnstroom, J. J.

Imprint

PublisherU.M. C. A. J. van Dishoeck
Publishing PlaceBussum
Release Year1946

Description

H x L x W11 x 0 x 18 cm
Pages45
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
CommentsRare / zeldzaam

Info

SummaryMr. J.J. Wijnstroom was Jurist, dichter, prozaïst en biograaf. Was van 1927-1934 rechter-plaatsvervanger en rechter aan de arrondissementsrechtbank te Utrecht. Wijnstroom schreef een boek over auteursrecht. Zijn debuutbundel was het Duitstalige werk Erwachen (1934). Hij bracht de nagelaten gedichten van en een biografie over René de Clercq uit. Oprichter van de René de Clercq-prijs ('voor verdiensten op dichterlijk en Dietsch gebied', ook 'Zilveren Eikenblad' genoemd). In 1938 brengt Wijnstroom Dietsch verleden, een bundel in tien delen. Menno ter Braak verwonderde zich in twee artikelen in Het Vaderland over deze reeks. Na de oorlog publiceert hij bij Van Dishoeck nog een één bundel, in 1946. Dat is deze bundel, "Maskers". Hij lijkt als dichter in de vergetelheid verdwenen, tot in 2002 het gedicht "De Dom van Utrecht" van hem in een bloemlezing verschijnt

Identifiers

SKUSKU-0242