Madrileense roulette
Ángel Mañas, José

Ángel Mañas, José. [Translated by ter Horst, Doortje]. Madrileense roulette. (Original Title: Historias del Kronen). Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, 1996. 190 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 15 cm. x 22,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Carlos, de hoofdpersoon uit Madrileense roulette, beschrijft de ‘blauwe maandagen’ van een groep rijke, verwende en verveelde vrienden. Ze doden de tijd, zwervend van kroeg naar kroeg, coke scorend en bier drinkend tot ze erbij neervallen. Er is geen doel, er is alleen maar ijzingwekkende leegte die gevuld moet worden. Ze spelen ‘Madrileene roulette’ door met de auto tegen het verkeer in te racen; op zoek naar de ultieme kick neemt geweld steeds meer de overhand. De dreigende dramatische omwenteling houdt de spanning tot de laatste letter vast.

RECENSIE:
Deze debuutroman speelt zich af onder verwende Madrileense jongeren die zich vervelen. Daarom spuiten, slikken, zuipen, neuken en masturberen ze tot ze erbij neervallen en halen ze levensgevaarlijke toeren uit in het verkeer. José Angel Mañas (1971) beschrijft deze even lege als heftige wereld op zeer directe wijze: ‘Madrileense roulette’ bestaat grotendeels uit dialogen, die bol staan van de schuttingtaal. Alles in deze roman is grof: de handelingen van de personages, hun gedachten, hun taalgebruik. Toch raakt de lezer niet onder de indruk van wat hij leest, laat staan dat hij geschokt wordt. De auteur legt het er allemaal veel te dik bovenop en vertelt veel van hetzelfde. Bovendien laat hij zijn personages soms wel erg onwaarschijnlijke dingen zeggen en denken. Ook de banale moraal aan het slot maakt duidelijk dat hier een jonge schrijver aan het woord is die nog moet bewijzen dat hij veelbelovend is. Maar jongere lezers zullen ongetwijfeld anders over dit boek denken. In Spanje was het in elk geval een groot succes, net als de verfilming.

22,50

In stock

General

Full TitleMadrileense roulette
Original TitleHistorias del Kronen
LanguageDutch
Original LanguageSpanish

Creators

AuthorsÁngel Mañas, José
Translatorster Horst, Doortje

Imprint

PublisherNijgh & Van Ditmar
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1996

Description

H x L x W15 x 0 x 22.5 cm
Pages190
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryCarlos, de hoofdpersoon uit Madrileense roulette, beschrijft de 'blauwe maandagen' van een groep rijke, verwende en verveelde vrienden. Ze doden de tijd, zwervend van kroeg naar kroeg, coke scorend en bier drinkend tot ze erbij neervallen. Er is geen doel, er is alleen maar ijzingwekkende leegte die gevuld moet worden. Ze spelen 'Madrileene roulette' door met de auto tegen het verkeer in te racen; op zoek naar de ultieme kick neemt geweld steeds meer de overhand. De dreigende dramatische omwenteling houdt de spanning tot de laatste letter vast. RECENSIE: Deze debuutroman speelt zich af onder verwende Madrileense jongeren die zich vervelen. Daarom spuiten, slikken, zuipen, neuken en masturberen ze tot ze erbij neervallen en halen ze levensgevaarlijke toeren uit in het verkeer. José Angel Mañas (1971) beschrijft deze even lege als heftige wereld op zeer directe wijze: 'Madrileense roulette' bestaat grotendeels uit dialogen, die bol staan van de schuttingtaal. Alles in deze roman is grof: de handelingen van de personages, hun gedachten, hun taalgebruik. Toch raakt de lezer niet onder de indruk van wat hij leest, laat staan dat hij geschokt wordt. De auteur legt het er allemaal veel te dik bovenop en vertelt veel van hetzelfde. Bovendien laat hij zijn personages soms wel erg onwaarschijnlijke dingen zeggen en denken. Ook de banale moraal aan het slot maakt duidelijk dat hier een jonge schrijver aan het woord is die nog moet bewijzen dat hij veelbelovend is. Maar jongere lezers zullen ongetwijfeld anders over dit boek denken. In Spanje was het in elk geval een groot succes, net als de verfilming

Identifiers

SKUSKU-2793
ISBN 109038849230
ISBN 139789038849232